In 2022 lagere tarieven voor afval

Foto: Gemeente Heusden

Afval scheiden is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonee! Vanaf 1 januari 2022 betaal je in Heusden minder voor je afval. De tarieven kunnen worden verlaagd omdat de inwoners van de gemeente Heusdenhet afval goed scheiden en door enkele meevallers.

Zo krijgt de gemeente een hogere vergoeding uit het Afvalfonds Verpakkingen en betalen gemeenten geen kosten meer voor verwerking van pmd-afval. Deze kosten worden voortaan doorberekend aan producenten van deze verpakkingen.

Afvalkosten in 2022
Als je in een grondgebonden woning (laagbouw) woont, maak je gebruik van een container voor het aanbieden van uw PMD- en GFT-afval. Je betaalt dan een vastrecht van € 129,60 per jaar (meerpersoonshuishouden) plus het tarief voor het aanbieden van je PMD- of GFT-afval per keer. Woon je alleen, dan betaal je € 98,28 aan vastrecht.

Als je in hoogbouw woont en gebruik maakt van een bovengrondse verzamelcontainer voor GFT- en/of PMD-afval, een biobakje voor GFT-afval en/of plastic zakken voor PMD-afval, dan zijn de kosten hiervoor opgenomen in het vastrecht, op basis van een gemiddeld aantal ledigingen. Je betaalt dan in 2022 een bedrag aan vastrecht van € 160,56 (meerpersoonshuishouden). Eenpersoonshuishoudens in hoogbouw betalen € 129,48.

Wat kost een inworp in een ondergrondse container?
Voor iedere inworp in de ondergrondse container betaal je een bedrag van € 1,90. Dit bedrag wordt verrekend in de aanslag afvalstoffenheffing, die je jaarlijks via Brabant Water ontvangt.

Is de inzameling van PMD-afval gratis?
Nee, deze inzameling is niet gratis. Je betaalt € 0,90 voor een lediging van een container van 140 liter en € 1,50 voor een lediging van een container van 240 liter.

Is de inzameling van GFT-afval gratis?
Nee, deze inzameling is niet gratis. Je betaalt € 0,90 voor een lediging van een container van 140 liter en € 1,50 voor een lediging van een container van 240 liter.

Wanneer betaal je voor een inworp in de ondergrondse container?
Pas als je de afvalpas voor de lezer houdt en je de deksel van de inwerptrommel helemaal opent (je hoort dan een klik-geluid) en weer sluit (je krijgt de deksel nu niet meer open) wordt € 1,90 in rekening gebracht. Dus houd je de afvalpas voor de lezer en de deksel opent niet, bijvoorbeeld door een storing of een volle container, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen