Wat hoort bij het oud papier en hoe bied je het aan?

Foto: Pixabay

Een schone en droge oudpapierstroom is heel belangrijk voor een goed recyclingproces van het papier. Gooi dus niet zomaar alles bij het oud papier. Door het goed scheiden van oud papier herwinnen we nieuwe grondstoffen en wordt vervuiling van deze afvalstroom tegengegaan.

Schoon en droog
‘Schoon en droog’ is de kern van de scheiding van de oudpapierstroom. Oud papier is schoon en droog wanneer er zo goed als geen productresten, vloeistoffen en andere materialen zijn, dus alleen papier. Alleen kleine materiaalonderdelen zoals kunststof tape, lichte vlekken of gedroogde voedselresten na het leegschudden van een verpakking, verstoren het recyclingproces niet en mogen dus bij het oud papier. Kijk in bijgevoegd schema wat wel/niet bij het oud papier hoort. Het afval dat niet bij het oud papier mag, kun je het beste bij het restafval gooien. (Alhoewel je de broodzak met plastic ook kunt verscheuren in zowel PMD als oud papier, dat is nog beter!).

Gebundeld of in dozen
We merken dat er nog veel inwoners het oud papier in bijvoorbeeld houten/plastic kratten of bakken aan de straat zetten. Dit is echter niet de bedoeling. Het oud papier moet bijeengebonden of in kartonnen dozen worden aangeboden. De reden hiervoor is dat de vrijwilligers die het papier bij je ophalen dan alleen het oud papier in de inzamelwagen hoeven te gooien. Ze hoeven dan niet steeds weer de krat of bak op de inzamelplek terug te zetten.

Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen