La Vuelta komt door de gemeente Heusden

Foto: La Vuelta

La Vuelta (Ronde van Spanje) komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant is het een uniek event om mee te maken. Bij de etappe ’s-Hertogenbosch – Utrecht op zaterdag 20 augustus doorkruist de route onze gemeente.

Maak er vooral een feestje van en geniet van dit spektakel. Maar houd als inwoner en ondernemer ook rekening met tijdelijke wegafsluitingen.Het peloton start op 20 augustus 2022 in het centrum van ’s-Hertogenbosch en koerst (tussen 13.30 en 14.00 uur) door de kernen Vlijmen, Haarsteeg, Herpt en Heusden. Daarna vervolgen de renners hun weg richting Utrecht.

>> Bekijk hier de volledige etappe-route die door onze gemeente loopt

Samen met La Vuelta Holanda, TeamBrabant 2000, het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat, lokale ondernemers en inwoners willen we er een bijzondere doortocht van maken. In aanloop naar de etappe worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Organiseer jij ook een evenement? Vraag dan op tijd een vergunning aan!

>> Bekijk hier of en hoe je een vergunning kunt aanvragen

Verkeersmaatregelen
In verband met de doorkomst van het peloton worden op 20 augustus 2022 verschillende wegen 2,5 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. De route moet dan ook vrij zijn van obstakels en geparkeerde auto’s. Ook wordt afrit 44 (Vlijmen) van de A59 afgesloten voor doorgaand verkeer en zal er enige uren geen openbaar vervoer zijn. De exacte tijden worden later bekend gemaakt.

Wil je op de eerste rij staan en dit sportieve spektakel mogelijk maken? Meld je dan nu aan als verkeersregelaar. Door het volgen van een instructie draag je op die dag een paar uur bij aan dit evenement.

>> Aanmelden kan hier op deze webpagina!

Wat krijg je?

  • een verkeersregelaarsinstructie
  • inspiratiesessie
  • een lunchpakket
  • een verkeersregelaarshesje / kleding van de organisatie
  • een eersterangs plek bij dit gigantische spektakel

Wij verwachten van je dat

  • je op 20 augustus 2022 beschikbaar bent vanaf ongeveer 10.00 uur tot 15.00 uur
  • je betrouwbaar bent
  • je oog voor veiligheid hebt en daarnaar handelt

Let op: er is een beperkt aantal plekken voor verkeersregelaars beschikbaar.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de routes en alle overige informatie over La Vuelta Holanda: www.lavueltaholanda.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen