Doe je afval in de juiste vuilniszak

Foto: hvcnieuws.nl

In Heusden breng je het restafval naar een ondergrondse restafvalcontainer. Hiervoor gebruik je per inworp een vuilniszak van ongeveer 60 liter. Of dit afval in een grijze, een blauwe of een transparante vuilniszak wordt aangeleverd maakt niet uit omdat het restafval is. Dit afval wordt verbrand en hiervoor betaald de gemeente een vast bedrag per ton/1.000 kg.

Gebruik alleen biologisch afbreekbare zakken voor GFT- afval Voor het GFT-afval en het PMD-afval dat je in je minicontainer verzamelt, gelden andere regels. Omdat dit afval hergebruikt wordt, mag het GFT-afval alleen in biologisch afbreekbare zakken worden aangeleverd. Deze zakken herken je aan het biologisch keurmerk (kiemplant logo/ of OK compost logo). Je mag je GFT-afval natuurlijk ook gewoon los in je container aanleveren.
Zitten er plastic zakken tussen het GFT-afval, dan keurt de afvalverwerker de vracht af en dan moeten we het kostbare GFTafval aanleveren als restafval. Dat is ten eerste veel duurder, maar daarnaast ook slechter voor het milieu en zonde van de waardevolle grondstoffen die hierdoor verloren gaan. Gebruik alleen transparante/doorschijnende zakken voor PMD-afval

Ook het verpakkingsafval van plastic, metaal en drankenkartons kun je gewoon los in je PMD-container aanleveren. Wil je het in een plastic zak aanleveren? Gebruik hiervoor dan alleen een transparante/doorschijnende plastic zak. Wordt het PMDafval bijvoorbeeld in een grijze of blauwe vuilniszak in de minicontainer aangeleverd, dan keurt de afvalverwerker de vracht af waardoor we PMD-afval als restafval moeten afvoeren. Dat is ook veel duurder en slecht voor het milieu. Ook hier gaan dan waardevolle grondstoffen verloren omdat het aangeleverde PMD-afval niet hergebruikt kan worden.

Bron: Gemeente

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen