Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat vastgesteld

Foto: Gemeente Heusden

Provinciale Staten hebben op 15 juli 2022 het aangepast Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat vastgesteld. Hiermee is weer een belangrijke stap gezet om de realisatie van het plan mogelijk te maken.

De aanpassingen in het PIP waren nodig als gevolg van een tussenuitspraak over het PIP van de Raad van State. De aanpassingen gaan over een oplossing door grondruil met een agrariër, het toevoegen van een tijdschema voor de natuurcompensatie en een nadere toelichting waaruit blijkt dat er geen nadelige gevolgen zijn voor de omliggende Natura2000-gebieden als het gaat om stikstofdepositie.

Wethouder Thom Blankers: “De vaststelling van het PIP voor de GOL door Provinciale Staten is weer een belangrijke mijlpaal in het langdurige proces van GOL. Een moment om niet alleen even bij stil te staan, maar vooral ook eentje om vooruit te kijken. De volgende horde is het nog te nemen besluit op de aanvraag voor een nieuwe vergunning Natuurbescherming. Ik hoop dat de Raad van State daarna over beide besluiten gezamenlijk één definitieve positieve uitspraak doet in het najaar. Na het definitief beschikbaar stellen van de middelen kunnen we dan eindelijk starten met de uitvoering van dit belangrijke project voor de toekomst van Heusden.”

Vervolgstappen
Parallel loopt de aanvraag voor een nieuwe vergunning Natuurbescherming (Wnb) bij de Omgevingsdienst Brabant Noord. De Raad van State zal over beide besluiten gezamenlijk één definitieve uitspraak doen, naar verwachting in het najaar 2022.

Nieuwsbericht 15 juli 2022 op website van GOL
Overzichtspagina GOL op deze website

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen