Opvang van Oekraïense vluchtelingen bij Haarstek Haarsteeg

Foto: Geert Luyendijk

Verschillende inwoners van de gemeente Heusden hebben vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in huis. Ook zijn er meerdere vrijwilligers die helpen door bijvoorbeeld als tolk te fungeren of handen spandiensten te verlenen. Het college van Heusden vindt dit een hartverwarmend gebaar in deze moeilijke tijden en spreekt daar zijn dank voor uit.

Als gemeente staan zij ook aan de lat om opvangplekken te organiseren voor Oekraïense vluchtelingen. De druk om meer vluchtelingen op te vangen blijft onverminderd hoog, en het wordt steeds moeilijker om geschikte opvanglocaties te vinden die op korte termijn inzetbaar zijn. Vanaf 11 augustus worden de Oekraïense vluchtelingen opgevangen in een extra locatie, namelijk de Haarstek in Haarsteeg. Daar kunnen ze ongeveer 30 vluchtelingen opvangen.

De gemeente kan voorstellen dat het opvangen van vluchtelingen in jouw buurt of dorp de nodige impact met zich meebrengt en j vragen hiervoor jouw begrip maar ook steun om deze Oekraïense vluchtelingen een warme plek te bieden in julliebuurt. Op woensdag 10 augustus, van 15.00 tot 19.00 uur, staan medewerkers van de gemeente Heusden bij de Haarstek in Haarsteeg. Hier kun je jouw vragen stellen en eventuele zorgen delen.
Op www.heusden.nl/oekraine vind je meer informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen