Stuur eens een kaartje, foto of appje vanaf thuis of je vakantieadres

Foto: Gemeente Heusden

Het is weer vakantietijd. Veel mensen gaan een tijdje weg. En dat is heerlijk natuurlijk, maar voor sommige thuisblijvers is het geen makkelijke tijd. Een aanzienlijk deel van de ouderen in Nederland voelt zich namelijk weleens eenzaam. E n als hun naasten op vakantie zijn, wordt dit gevoel vaak nog versterkt. De gemeente Heusden vindt dan ook Onder het motto: ‘Klein gebaar, groot verschil’ en stuur een foto of appje vanaf thuis of je vakantieadres. 

Wie stuur jij een kaartje of berichtje?
Omdat bij veel ouderen het gevoel van eenzaamheid in de zomervakantie toeneemt, is het belangrijk dat we extra aandacht aan hen geven. Een telefoontje, appje of kaartje vanaf je vakantieadres kan al het verschil maken. Dat soort kleine gebaren zijn betekenisvol voor mensen die zich alleen voelen. Dus wie stuur jij een berichtje?

Alle leeftijden
Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich eenzaam. Dit zijn mensen van alle leeftijden. Zij hebben geen of weinig sociale contacten. Met Veel liefs willen we eenzaamheid onder de aandacht brengen en mensen uit hun isolement halen. Want wij vinden dat niemand in ons land er alleen voor zou moeten staan. Het tegengaan van eenzaamheid begint met het maken van contact.

Bijvoorbeeld door het sturen van een simpel kaartje

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen