Word jij ook Zwerfafvalpakker (ZAP-er) in Heusden?

Foto: Pixabay

Wil jij helpen om Heusden mooi en schoon te houden? Word ZAP-er! ‘ZAP-er’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAP-ers zijn inwoners die vrijwillig zwerfafval opruimen, bijvoorbeeld als ze een rondje lopen of de hond uitlaten. Vooral in de kernen Drunen en Elshout zijn wij nog op zoek naar ZAP-ers.

Hoe kun je  ZAP-er worden?
Stuur een mailtje naar [email protected] met als onderwerp ‘ZAP-er worden’. Geef daarin in ieder geval je voor- en achternaam, adres, telefoonnummer en het e-mailadres waarop je graag benaderd wil worden. Als je ook gezinsleden aan wil melden, benoem hen dan ook in je mailtje.

Waar mag je ZAP-en?
Bij aanmelding wordt gevraagd waar de ZAP-er aan de slag gaat, dit om te voorkomen dat meerdere personen in het zelfde gebied actief zijn. Wanneer dit het geval is gaan we met de nieuwe en huidige ZAP-er in overleg om de routes af te stemmen.

Wanneer kun je ZAP-en?
Wanneer je wilt. Je bent hier volledig vrij in. Hou wel een beetje rekening met de nachtrust van je dorpsgenoten natuurlijk.

Hoe vaak moet je zwerfafval opruimen?
Je moet niets! Alle zwerfafval dat je opruimt is meegenomen. Merk je dat je niet toekomt aan ZAP-en, dan hebben we wel graag dat je de materialen weer inlevert.

Hoe kom je aan opruimspullen?
Als je aangemeld bent als ZAP-er krijg je van de gemeente de volgende materialen in bruikleen: een afvalgrijper, een afvalzakkenhouder, een paar handschoenen, een fluorescerend hesje en speciale afvalzakken.

Wat moet je doen met volle vuilniszakken?
Als je je hebt aangemeld, krijg je contactgegevens van een medewerker van de gemeente. Deze zorgt dat volle zakken bij je worden opgehaald en dat je nieuwe zakken krijgt als je ze nodig hebt.

Wil je meer informatie, bel dan met de gemeente Heusden (073) 513 17 89 of mail naar [email protected].

Bron: Gemeente Heusden

 

 

Reacties

Cookieinstellingen