Doe jij ook mee met de Verspillingsvrije Week

Foto: Verspillingsweek

Van 12 tot en met 18 september 2022 is het de Verspillingsvrije Week, een initiatief van Samen Tegen Voedselverspilling. We verbouwen, verwerken, vervoeren, koelen voedsel en warmen het op. We stoppen dus veel energie in ons eten. Energie die op de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Bijvoorbeeld door restjes op tijd op te eten.

Weggooien is zonde!
Brood, zuivel, groente, fruit en aardappelen worden het vaakst weggegooid. Minder verspillen voelt goed, levert winst op voor het milieu en voor je portemonnee. Ook door geen voedsel weg te gooien, gaan we samen voor Heel. Heusden. Duurzaam.

Meedoen
Doe jij mee? Je kunt natuurlijk op eigen houtje meedoen door minder voedsel te verspillen. Super! Je kunt jezelf ook aanmelden voor de Verspillingsvrije Week. Dat kan via www.samentegenvoedselverspilling.nl. Je krijgt dan handige tips om jouw voedselverspilling te verminderen. Op deze website lees je ook meer informatie. Zo lees je hier bijvoorbeeld wat de impact van voedselverspilling op het klimaat is en wat op dit moment de top 10 van verspilling is.

Tips tegen voedselverspilling:

  • Check je voorraad. Wat is nog maar kort houdbaar? Eet dat als eerst op.
  • Maak een planning en een boodschappenlijstje. Zo voorkom je dat je onnodige producten koopt die je later weer weggooit.
  • Wees creatief met restjes.
  • Kook op maat. Zodat je de juiste porties klaarmaakt en dus niets weggooit.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen