Gemeente plaatst weer bladkorven

Foto: Gemeente Heusden

De herfst is begonnen en de eerste bladeren beginnen te vallen. Deze week plaatst de gemeente weer bladkorven  binnen de bebouwde kom, bladkorven geplaatst om blad te verzamelen. Vanwege de hoeveelheid bladkorven zijn ze hier enige tijd mee bezig.. Snoeiafval, takken en overig tuinafval mag er niet in, omdat de bladeren apart worden verwerkt.

Alleen bladafval
Bladkorven zijn alleen bedoeld voor het blad van bomen van de gemeente. Afval van eigen bomen en uit eigen tuin kun je op de reguliere manier afvoeren, via je GFT container of de Milieustraat. Wanneer er ander afval dan bladafval in de bladkorven wordt gevonden, bestaat de kans dat ze de bladkorven weghalen. De korven worden 1 of 2 keer per week leeggemaakt. Verzoek is je geen bladafval op de weg te vegen. Dit kan gladheid veroorzaken, waardoor fietsers de kans lopen uit te glijden!

Bescherming van planten en dieren
Op sommige plekken laat men de bladeren met opzet liggen. De bladeren beschermen planten tegen de winter. Ook dieren, zoals egeltjes, overwinteren onder blad.

Bekijk hier waar de bladkorven komen te staan Lijst_met_locaties_bladkorven__2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen