Digitale expositie o.a. met kunst BSO ’t Pieck

Foto: Gemeente Heusden

Wethouder Peter van Steen bezocht dinsdagmiddag 15 november BSO ’t Pieck in Drunen. De kinderen die zich opgegeven hadden werden in creatieve workshops uitgedaagd om kunst te maken over relaties die ingewikkeld zijn of niet fijn! Kinderen dachten na over situaties waarin ouders gescheiden zijn maar ook wat ze nodig hadden om weer gelukkig te worden.

Van dit gevoel hebben ze kunst gemaakt! Tijdens het bezoek bedankte de wethouder de kinderen voor hun creatieve inzet! De kunstwerken werden afgelopen maand tentoon gesteld in de expositie ‘Leven ze nog lang en gelukkig?’

Expositie ‘Leven ze nog lang en gelukkig?’
Cultuurtoren Honsoirde daagde kunstenaars in de gemeente uit om kunst te maken over het thema ‘een gelukkig leven’. Zelf en met elkaar reis je naar een toekomst die je voor ogen hebt. Helaas raken veel partners elkaar tijdens deze reis kwijt en eindigen niet alle relaties in een lang en gelukkig leven (samen). En soms lopen situaties echt uit de hand en worden gezinsleden de dupe van geweld in huis. Foto Collectief Heusden maakte foto’s van alle kunstwerken die zijn ingeleverd voor de expositie. De expositie was in oktober en begin november te bewonderen, nu kun je de kunstwerken nog digitaal bewonderen via www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven.

Week tegen de kindermishandeling
Tijdens de week tegen kindermishandeling, van 14 t/m 20 november, staan we stil bij onze verantwoordelijkheid om de veiligheid van kinderen te vergroten. Gemiddeld zit in elke schoolklas één kind dat slachtoffer is van mishandeling. Dat is er één te veel. De signalen zijn vaak minder duidelijk dan een blauwe plek. Kindermishandeling is namelijk niet alleen fysiek geweld. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om uitschelden, kleineren of verwaarlozing. Heb je vermoedens van mishandeling of twijfel je hierover? kom dan in actie, er is altijd iets wat je kunt doen. Op de website www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven lees je meer over het herkennen van signalen en wat jij kunt doen!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen