Dump geen dieren bij dierenpark Drunen

Foto: Pixabay

Het dierenpark in Drunen en de gemeente Heusden roept iedereen op om te stoppen met het achterlaten van dieren. Het gebeurt regelmatig dat er in het dierenparkje konijnen, cavia’s en bijvoorbeeld kippen worden aangetroffen, die gedumpt blijken te zijn door bezoekers. Dat moet stoppen.

De dieren zijn vaak in slechte gezondheid en ondervoed. De gedumpte dieren zijn huisdieren en dus tam. Ze zijn gewend om uit een voerbak te eten en uit een drinkfles te drinken. Overleven in het dierenpark is daardoor lastig. Daarbij komt ook dat deze dieren vaak niet gewend zijn aan andere, grotere, dieren. De  grotere dieren schrikken bijvoorbeeld van een konijn dat door hun poten doorrent met alle gevolgen (vertrapping) van dien. En, dieren in een verslechterde conditie kunnen ziektes verspreiden waardoor ook de andere dieren ziek worden.

Het dierenpark en de gemeente hebben niet de materialen om voor deze dieren te zorgen. Vaak komt daardoor de dierenambulance er aan te pas of gaan de gedumpte dieren naar het dierenasiel. Dat is duur en niet de oplossing. Het dumpen van dieren bij het dierenpark hoort niet.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen