Jeannette Smelt-Bergmans Doener van de Maand

Foto: Gemeente Heusden

De tiende Doener van de Maand van 2023 is bekend! Op maandag 8 januari huldigde wethouder Peter van Steen namens het college Jeannette Smelt-Bergmans uit Giersbergen. Jeannette heeft in Portugal de Ironman 70.3 van Cascais op haar naam geschreven. De Giersbergse atlete won in haar leeftijdscategorie 35-39 jaar.

“Waar ik het meest trots op ben is de snelste fietstijd en 7e overall”, blikt ze terug. Sinds kort doet ze mee aan mountainbike wedstrijden, waar ze al twee keer een podiumplaats heeft bemachtigd. Momenteel traint ze zo’n 15 uur per week. In de aanloop naar het WK van volgend jaar in Taupo in Nieuw-Zeeland loopt dit tot zo’n 20-24uur per week.

Lees hier het interview wat Heusden.Nieuws.nl onlangs met haar had

Jeannette wilde vroeger al topsporter worden, maar haar pad liep toen anders. Nu op ‘latere’ leeftijd wordt haar droom toch waar en bemachtigd ze deze titels. Haar topsport combineert ze met haar gezin: “Mijn man en drie kinderen staan voorop, maar mijn ambitie is om de beste te zijn in mijn sport”. De grootste uitdaging om nog beter te worden, is het verbeteren van haar ‘zwakste’ element: zwemmen.

We zoeken iedere maand op basis van de actualiteit naar de Doener. Zo proberen we mensen uit onze hele samenleving in het zonnetje te zetten.

Heusdenaar van het Jaar
Alle Doeners van de Maand zijn automatisch genomineerd voor Heusdenaar van het Jaar 2023. Daar kan het college eventueel nog kandidaten aan toevoegen. In het eerste kwartaal van 2024 kunnen inwoners stemmen en zo met het college bepalen wie de Heusdenaar van het Jaar 2023 wordt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen