Sloopmelding en asbestinventarisatie

Foto: Gemeente Heusden

Tot 1994 werd in veel panden asbest verwerkt. Asbest is een schadelijk materiaal. Als het breekt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij.

Panden gebouwd voor 1994
Bij bouw, sloop- en/of renovatiewerkzaamheden van panden gebouwd vóór 1994, is het verplicht om een sloopmelding en een asbestinventarisatierapport in te dienen. Pas nadat een sloopmelding is geaccepteerd en je hiervan een bevestiging hebt ontvangen, kan gestart worden met de -geplande- werkzaamheden.

Waar kun je asbest tegenkomen?
Er zijn verschillende plekken in en rondom huis of gebouwen waar je asbest kunt tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan cv-ketels, geisers, buismaterialen, ventilatie- en rookkanalen (kachels/haarden), leidingen en tegels (lijm) van keuken/badkamer/toilet, vinyltegels, dakleien en plaatmateriaal bij en rondom het dak en in gebouwen.

Meer informatie over het verwijderen van asbest en het doen van een sloopmelding lees je op www.heusden.nl/asbestverwijdering.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen