De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners

Foto: Gemeente Heusden

De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke gemeente (DVG) zorgen we er samen voor dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen. In Heusden mag iemand met dementie iets vergeten en wordt iemand thuisgebracht als hij of zij verdwaald is. Kortom een gemeente waarin iedereen dementie herkent, accepteert en helpt wanneer dit nodig is. Van bakker en buurman tot vrijwilliger en wijkagent.

Wethouder Peter van Steen is trots dat alle partijen hun schouders onder deze droom willen zetten: “De verwachting is dat in 20 jaar tijd het aantal dementerenden bijna zal verdubbelen, in 2040 dus ruim 1.100 Heusdenaren met dementie. Zij moeten kunnen blijven meedoen!”

In 2014 is de basis gelegd voor de kerngroep waarmee nu nieuwe samenwerkingsovereenkomsten zijn getekend. In de kerngroep wordt de expertise in ‘het omgaan met dementie’ gebundeld.

De partners die meedoen in de kerngroep zijn: Alzheimer Nederland, Mijzo, ContourdeTwern, Thebe wijkverpleging, Seniorenraad gemeente Heusden, Adviesraad sociaal domein Heusden, Zorgboerderij Giersbergen, Woonveste, Herbergier Vlijmen en Bibliotheek Heusden.

Meer informatie leest u ook op www.dementievriendelijkheusden.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen