12 Inwoners van de gemeente Heusden ontvangen een lintje

Foto: Gemeente Heusden

Burgemeester Willemijn van Hees heeft op vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse Lintjesregen elf inwoners van de gemeente Heusden mogen verrassen met een Koninklijke Onderscheiding. Eén benoeming werd telefonisch medegedeeld omdat decorandus met vakantie is. De daadwerkelijke uitreiking zal binnenkort plaatsvinden.

Burgemeester Sacha Ausems van gemeente Waalwijk heeft namens de burgemeester van Heusden één onderscheiding uitgereikt omdat de vrijwilligersactiviteiten van decoranda zich afspelen in de gemeente Waalwijk. Deze inwoners van gemeente Heusden zijn allen benoemd in de Orde van Oranje-Nassau omdat zij zich zonder eigen belang of financieel gewin hebben ingezet voor de (lokale) samenleving. Elf inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één tot Ridder in deze orde.

De meeste kandidaten zijn thuis of op de locatie waar het vrijwilligerswerk wordt gedaan bezocht.

Corrie van Keulen-van Delft (72 jaar) uit Drunen – (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau)
Voor Corrie van Keulen zijn paarden de rode draad in haar leven. Vanaf 1979 heeft ze diverse bestuursfuncties bekleed bij onder andere Ruitersportvereniging Heusden (v.h. Rijvereniging De Echo) en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie KNHS – Kring Den Bosch. Ze is nog steeds lid van de wedstrijdcommissie van Ruitersportvereniging Heusden en was tot 2022 actief als jurylid dressuur bij de KNHS, zowel op lokaal als op regionaal niveau. Zij is tot op heden actief als vrijwilliger bij het Heusdens Ruiterfestijn.

Piet van der Bruggen (74 jaar) uit Drunen – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
De verdiensten van Piet van der Bruggen strekken zich uit over diverse verenigingen. Bij Handboogvereniging De Wet’s Zonen heef hij gedurende vele jaren bestuursfuncties vervuld en is hier nog steeds actief als vrijwilliger. Ook bij Kommissie Vastenaovond Dwergonië, Parochie Wonderbare Moeder en Taptoe Drunen is hij tot op de dag van vandaag actief. Piet van der Bruggen is medeoprichter, voorzitter (1998-2007) en geluidsman van het Groot Dwergonisch Mannenkoor.

Marian van Doremalen-van Lieshout (78 jaar) uit Drunen – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
Vanaf haar 18e jaar zet Marian van Doremalen zich al in voor de gemeenschap. Ze is medeoprichter en penningmeester van dames-sociëteit De Tranendal (vanaf 1963). Meer dan 20 jaar nam ze wekelijks de bardiensten voor haar rekening tijdens de dansavonden van Boogie Woogie Club The Thunderbirds. Sinds 1991 behoort ze tot de vaste kern van vrijwilligers in Woonzorgcentrum Zandley waar ze de bewoners begeleidt en waar nodig helpt bij het handwerken, het bloemschikken, de bingo en de muziekoptredens van het Zandley orkest.

Joop Pols (85 jaar) uit Drunen – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
Sinds 1997 is Joop Pols vrijwilliger (en koster vanaf 2007) bij de Protestantse Gemeente Drunen. In het verleden heeft het Liliane Fonds gedurende 20 jaar van zijn vrijwilligersdiensten gebruik mogen maken, zoals bij het verzendklaar maken van alle soorten poststukken, is hij 14 jaar vrijwillig chauffeur geweest bij Buurtbusvereniging Waalwijk en verzorgde hij 7 jaar lang wekelijks barwerkzaamheden (incl. de inkoop) bij Harmonie Drunen.

Reinder Berger (63 jaar) uit Drunen – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
Al meer dan 30 jaar is Reinder Berger betrokken bij de Protestantse Gemeente Drunen. Als voorzitter, penningmeester, diaken en als afgevaardigde in het schoolbestuur van de Christelijke Basisschool Albert Schweitzer/De Ark. Verder heeft hij bij RKDVC van 2008 tot 2022 diverse (bestuurs)functies vervuld. Sinds 2018 is hij ook vrijwilliger (op financieel en juridisch gebied) bij Stichting Bruisend Heusden. Daarnaast is hij sinds 2019 actief bij CDA Heusden in de functie van penningmeester en fractieondersteuner voor Financiën.

Jan van Daelen (77 jaar) uit Elshout – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
Jan van Daelen houdt zich sinds 2003 bezig met het verzamelen en opknappen van tweedehands spullen die hij vervolgens verkoopt. Sinds 2011 heeft hij hiervoor een schuur naast zijn huis in gebruik. De opbrengst gaat naar Inloophuis TOON. Daarnaast is hij gedurende 15 jaar begeleider geweest bij de ritten van Scootmobielclub Heusden (2000-2015). Deze organisatie ontvangt nog steeds een gedeelte van de opbrengst van het “winkeltje” van Jan van Daelen.

Ronald van Noije (58 jaar) uit Elshout – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
Van 2001 tot 2008 was Ronald van Noije actief bij Ruitersportvereniging Heusden (v.h. Ponyclub De Duinrakkertjes). In de rol van penningmeester maar ook bij de organisatie van wedstrijden en bij onderhoud van het terrein. Vanaf 2002 is hij vrijwilliger bij SC Elshout. Onder andere als elftalbegeleider 1e elftal, leider van een jeugdteam en als lid van de commissie voetbalzaken. Daarnaast zette hij zich in bij de Stichting Carnaval Zaandhaozenlaand (2009-2022) en maakt hij sinds 2018 deel uit van het Buurtpreventieteam Elshout.

Toby Mommersteeg (53 jaar) uit Vlijmen – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) Benoeming telefonosche doorgegeven en uitreiking volgt binnenkort
Toby Mommersteeg is al vanaf zijn 22e (meer dan 30 jaar) vrijwilliger bij Scouting Garcia Moreno in Nieuwkuijk. Naast zijn taak als jeugdleider nam hij na 3 jaar ook zitting in het bestuur en werd hij gedurende 15 jaar groepsbegeleider. Van 2011 tot 2023 was hij voorzitter en in deze rol heeft hij zich hard gemaakt voor een deugdelijk beleidsplan. Daarnaast was hij van 2010 tot 2013 bestuurslid van Scouting Regio De Langstraat, het overkoepelende orgaan voor 10 scoutinggroepen in de regio. Hij is nog steeds actief als jeugdleider.

Paul Peters (70 jaar) uit Vlijmen – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
Paul Peters heeft zich gedurende vele jaren ingezet voor de Focolarebeweging. Vanaf 2006 vervult hij de rol van secretaris van Stichting Mariapoli Mariënkroon, waar hij verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding. Hij heeft onvermoeibaar gewerkt om Abdij Mariënkroon te maken tot een vormings- en ontmoetingscentrum van Focolare Nederland. Van 2013 tot 2023 was hij voorzitter van Stichting Nieuwe Mensheid. Sinds 2018 is hij ook voorzitter van Stichting Arkgemeenschap Haarlem, waar mensen met een beperking wonen en/of werken.

Fried van Bokhoven (74 jaar) uit Vlijmen – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
Fried van Bokhoven is al 40 jaar vrijwilliger bij VV Haarsteeg. Zowel op het gebied van trainen/coachen als op het gebied van het verlenen van hand- en spandiensten is hij actief voor de club. Hij is al 15 jaar coördinator van de mini’s en sinds 2012 houdt hij zich ook wekelijks bezig met het onderhoud van de accommodatie. Daarnaast verzorgt hij sinds 2020 rondleidingen voor Heemkundekring Heusden.

Nico Verbunt (74 jaar) uit Vlijmen – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)Van 1997 tot 2019 is Nico Verbunt bestuurslid geweest bij DMP. Bij EHBO Vlijmen is hij vanaf 1998 vrijwilliger en is hij jaarlijks aanwezig bij vele evenementen om waar nodig eerste hulp te verlenen. Voor de Heemkundekring Onsenoort is hij sinds 2007 actief, zowel bij de Archeologische werkgroep (2007-2014) als bij de Educatie Commissie (2007-heden). Daarnaast is hij sinds 2022 vrijwilliger bij de Stichting Fietsmaatjes Heusden waar hij maandelijks een aantal fietstochten met de duofiets maakt.

Mirjam Klerks- Veldsink (40 jaar) uit Elshout – (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) Uitgereikt door burgemeester van Waalwijk
Mirjam Klerks is al 23 jaar vrijwilliger bij Scouting Jan de Rooij in Sprang Capelle. Vele jaren als (groeps)leider, 7 jaar als bestuurslid en tot op heden nog steeds actief als vrijwilliger. Sinds 2003 is ze medeorganisator van de sinterklaasintocht bij Stichting Evenementen Sprang-Capelle. Vanaf 2021 is ze lid van de medezeggenschapsraad van Scholengemeenschap Scala. In het verleden verrichtte ze ook nog vrijwilligerswerk bij jongerenmagazine De Witte Nie en was ze bestuurslid bij Stichting Jeugdvakantievreugd in Elshout.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen