Gemeente pakt ‘de buitenkans’ voor Vliedberg

Foto: Gemeente Heusden

De Buitenkans is een nieuw buitenspeelprogramma om meer kinderen aan het buitenspelen en bewegen te krijgen. Buitenspelen is essentieel voor de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen.

Heusden is één van de gemeente die ondersteunt wordt door de Buitenspeelcoalitie in de wijk Vliedberg. Samen met lokale partners, kinderen en ouders maken we het weer leuk(er) om buiten te spelen en nemen de barrières daarvoor weg.

Wethouder Peter van Steen is enthousiast over het programma: ‘’Dit project sluit naadloos aan op onze visie om speeltuinen te veranderen naar beweeg- en ontmoetlocaties voor iedereen. Als gemeente investeren we ruim 1,3 miljoen euro! Met de expertise van de Buitenspeelcoalitie, ondersteuning en een cofinanciering van maximaal €55.000 kunnen zij aan de slag om kinderen in Heusden de speelkansen te bieden die ze verdienen’’.

Over de Buitenspeelcoalitie 
De Buitenspeelcoalitie is een samenwerkingsverband van de Cruyff Foundation, Krajicek Foundation, Jantje Beton, Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport & Bewegen ondersteund door het Ministerie van VWS.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen