Blog van wethouder Peter van Steen

jul 08 , 15:09 Gemeente
1 1
Wethouder Peter van Steen heeft een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin hij vertelt over zijn werk als wethouder. Deze blog verschijnt op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden.
Beste Heusdenaren,
In 2022 gingen we als college aan de slag met het coalitieprogramma 2022-2026 ‘Heusden Nu en Straks’. De opdracht was duidelijk. We willen een inclusieve gemeente zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen gezond en gelukkig mee kan doen in onze samenleving ongeacht een eventuele beperking, je leeftijd of leefomstandigheden, maar ook hoe je er uit ziet of wat je levensovertuiging is.


Samen thuis in Heusden
‘Samen thuis in Heusden’ heet de toekomstvisie die onze inwoners enkele jaren geleden schreven. Als gemeente doen we wat we kunnen om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen in onze gemeente geldt. Gelukkig worden we daarbij geholpen door vele betrokken partners. Verenigingen, bedrijven, instellingen, het onderwijs, gezondheidsprofessionals en vooral ook heel veel vrijwilligers (het grootste kapitaal van onze gemeente).
Voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen is een veel gebruikte term in de gezondheidszorg. Hierbij gaat het over meer dan alleen fysieke gezondheid. Ook mentale gezondheid is hier een belangrijk onderdeel van. Dit is in veel opzichten belangrijk. Het is gewoon fijner als je gezondheidsproblemen voorkomt dan wanneer je deze moet genezen. Onder andere met het Jeugd- en Gezinsteam zijn we hier goed mee bezig, maar ook het langer gezond blijven van onze steeds ouder wordende inwoners is belangrijk.
We proberen de mogelijkheden te vergroten dat onze oudere inwoners blijven sporten en bewegen en we creëren plekken waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten.
Stijgende kosten
Voorkomen is beter dan genezen is om nog een reden belangrijk. We zien een toename van kosten in de zorg, steeds minder personeel om die zorg te leveren en een afname van middelen die vanuit de rijksoverheid richting gemeente komen. Ook daarom zetten we dan ook breed en stevig in op het voorkomen van zorg.
Samen thuis in Heusden!
Peter van Steen Wethouder sociaal domein
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail