Wandel-Inge 2024 geeft invulling aan het thema "Vier het Leven" tijdens hun evenement in Vlijmen

jul 08 , 16:40 Nieuws
wg4 8079
Op zondag 7 juli vond het bijzondere evenement de 2e editie Wandel-Inge plaats in Vlijmen. Dit evenement, dat staat voor 'Vier het Leven', draait om verbinding, herdenking en het samen maken van mooie herinneringen.
Wandel-Inge is ontstaan ter nagedachtenis aan Inge van Bijnen, die zich onvermoeibaar inzette voor KIKA. De opbrengsten van het evenement worden gedeeltelijk gedoneerd aan KIKA en een tweede goed doel, de Hersenstichting. Dit jaar was het evenement een eerbetoon aan de kernwaarden respect, vrijheid, gelijkheid en verdraagzaamheid.
Het doel van Wandel-Inge is om de fysieke en mentale gezondheid van zowel jong als oud te stimuleren. Door beweging en viering te combineren, streven we naar vitaliteit op zowel fysiek als mentaal vlak. Bij deelname aan Wandel-Inge kregen deelnemers gratis toegang tot het festivalterrein waar de hele dag door verschillende optredens te zien waren. Ondanks het af en toe druilerige weer zorgden optredens van artiesten zoals Corne Delanos, Henk Bernard, Bianca de Vaan, Jimmy van Zetel, Lotte Smith, Bjorn Konings, Stefan van Ark, en de liveband Diezel voor een feestelijke sfeer.
wg4 8091
Wandel-Inge staat voor de goede doelen zoals KIKA: Inge's passie en inzet voor KIKA vormt het hart van de stichting, en de opbrengsten van het evenement ondersteunen deze missie. Jaarlijks zal er nog een ander goed doel gekoppeld zijn aan dit bijzondere evenement. Dit jaar de Hersenstichting: Na het tragische overlijden van Inge door twee hersenbloedingen in 2022, zet de stichting zich ook in voor de Hersenstichting.
De dag begon met een wandeltocht door de prachtige omgeving van Vlijmen, Drunen, Heusden en Haarsteeg, waar deelnemers samenkwamen om herinneringen te delen en nieuwe te maken, met dierbaren in gedachten. Men kon deelnemen aan mooie tochten van 25, 15, 10 en 5 kilometer die alle starten en eindigden bij het sportpark van de Vlijmense Boys. Ook liepen ze allemaal door het van Greunsvenpark waar nog een gezonde en ongezonde snack lag te wachten want ook dat hoort bij vier het leven. De harmonie van Nieuwkuijk die een eindpresentatie gaf in het park van de blazersklas maar Animato leerlingenorkest en het grote orkest harmonie waren aanwezig die voor de gezellige nootjes zorgden.
Op het festivalterrein werden de lopers ontvangen door Antoine Aarts en kreeg men bij betreden van het podium een mooie rode roos en bij het verlaten het welverdiende speldje van deelname. waren diverse optredens, eet- en drinkkraampjes en activiteiten voor jong en oud. De sfeer was gemoedelijk en iedereen vierde het leven samen.
wg4 7987
Er werden tot 19:00 diverse optredens verzorgd met een line-up die bestond uit een mix van solo-artiesten en een liveband, die allemaal hun best deden om het publiek te vermaken en een positieve vibe te creëren, ondanks het wisselende weer.
Wandel-Inge 2024 was een groot succes. Het evenement bracht de gemeenschap samen om het leven te vieren, respect te tonen en samen te werken voor een goed doel. De diverse optredens, de wandeltocht en de hartverwarmende sfeer maakten het tot een onvergetelijke dag. Het evenement onderstreepte de kernwaarden van respect, vrijheid, gelijkheid en verdraagzaamheid, en benadrukte het belang van fysieke en mentale gezondheid.
Ze kijken nu al uit naar de volgende editie van Wandel-Inge op 6 juli 2025 waar we opnieuw samenkomen om het leven te vieren met dan als doel de Stichting Alzheimer te ondersteunen. Reserveer de datum alvast in je agenda en schuif de vakantie een weekje op om mee genieten en te beleven aan de 3editie van Wandel-Inge. Wandel-Inge zal in totaal 6 maal gehouden worden gebaseerd op Six Start Finisher bestaand uit 6 ‘Major Marathon’ waarvan Inge er 5 heeft kunnen lopen. Theo, haar man, heeft afgelopen voorjaar de laatste ontbrekende Boston Marathon gelopen en gaat volgend jaar voor Tokyo Marathon. Om de 6 vol te maken moet dan Londen, Berlijn, Chicago en New York gelopen worden. De 6 sterren staan ook symbool op het Wandel-Inge t-shirt.
wg4 8051
Foto's gemaakt door Wil Gulpen en meer foto’s zijn te bekijken via deze link. https://myalbum.com/album/CC2KkjHCWRMQZZ/
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail