Blog wethouder Jeroen van den Bosch

jul 09 , 15:01 Gemeente
wethouder jeroen van den bosch promotie foto bewerkt 02
Wethouder Jeroen van den Bosch heeft een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin hij vertelt over zijn werk als wethouder. Deze blog verschijnt op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden.
Beste Heusdenaren,
‘Heusden Nu en Straks’ heet het coalitieprogramma 2022-2026 dat we als college aan het uitvoeren zijn. Die titel is natuurlijk niet voor niets. Als wethouder duurzaamheid hou ik me erg bezig met de toekomst. We zijn hard op weg om Heusden duurzamer te maken. Onze visie Duurzame ontwikkeling is af en we werken aan het uitvoeringsprogramma. We ondersteunen inwoners en ondernemers met geld, met het Energieloket en met communicatie via bijvoorbeeld www.heelheusdenduurzaam.nl .


Zon en samen
We zetten vol in op zonne-energie. Het vol leggen van daken voor de opwekking van energie, heeft voor ons de voorkeur. Maar met alleen zonnepanelen op alle daken redden we het niet. Het eerste grote zonnepark van onze gemeente – Zonnepark Hooibroeken – is gelukkig van start.
We werken aan een energiegemeenschap. Dat betekent dat we samen met inwoners en ondernemers in Heusden zelf eigenaar van grootschalige duurzame energie. Zo kunnen we zorgen voor duurzame energie én een betaalbare energierekening.
Cultuur en onderwijs
Voor cultuur weten we wat er nu moet gebeuren voor een stevige basis voor de toekomst straks. Er is veel gebeurd op het gebied van onderwijs. Bijvoorbeeld een nieuwe school in Oudheusden en de Heusdense Educatieve Agenda. Die wordt de komende jaren door de partners in het onderwijs uitgewerkt.
Natuurlijk loopt niet alles loopt even soepel. Afvalinzameling en –verwerking blijven uitdagend. Daar hebben de strubbelingen bij de Afvalstoffendienst natuurlijk niet bij geholpen. Eén van de dingen die ik de komende twee jaar nog wil doen, is onze afvalinzameling tegen het licht houden. Kan die beter? Voor afvalverwerking betalen we nu geld. Als we beter worden in het van afval grondstof maken, kunnen we er geld voor krijgen. En het is nog beter voor het milieu ook.
Heusden nu én straks!
Jeroen van den Bosch
Wethouder duurzaamheid, cultuur en onderwijs
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail