Zoë Swinkels genomineerd voor ‘Brabander van het Jaar’ 

Foto:

Wordt Zoë Swinkels Brabander van het jaar? Op de locatie TweeSteden Tilburg van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis kregen de ouders van Zoë Swinkels uit Prinsenbeek de nominatie voor hun dochter overhandigd.




Brabander van het Jaar
Omroep Brabant gaat ieder jaar op zoek naar de Brabander van het Jaar. Zoë is voor 2014 de eerste kandidaat. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en alle kinderverpleegkundigen van de kinderafdeling dragen de stichting Zoë’s wens een warm hart toe en hopen dat Zoë wordt verkozen tot Brabander van het Jaar.
Wat is Zoë’s wens?
‘Waarom heeft een kinderziekenhuis geen kinderpleisters?’ Deze simpele vraag stelde Zoë aan haar moeder tijdens één van de vele bezoeken aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Zoë werd daar behandeld voor een tumor in de hersenstam. Helaas heeft de vijfjarige Zoë begin 2014 de strijd tegen de slopende ziekte verloren.
Zoë’s wens was dat alle kinderen in ziekenhuizen een kinderpleister zouden kunnen krijgen. Ter nagedachtenis van haar overlijden hebben haar ouders stichting Zoë’s wens opgericht. De stichting zamelt geld in om de laatste wens van Zoë waar te kunnen maken.
In mei schonk Caroline Baay, de moeder van Zoë, kinderpleisters aan de kinderafdeling van de locatie TweeSteden Tilburg. Dit prachtige initiatief levert Zoë nu de nominatie op voor Brabander van het jaar.
Meer informatie
Meer informatie over Zoë’s Wens (kinderpleisters voor alle kinderen) is te vinden op: www.facebook.com/kinderpleisters

Bron:TweeSteden Ziekenhuis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen