Regionieuws: Vernieuwde digitale flitspalen actief op de N65

Foto: zhzactueel.nl

Vught, Haaren – Op de rijksweg N65 zijn twee vernieuwde digitale flitspalen geactiveerd. Het gaat om flitspalen die hardrijders vastleggen. Op de N65 staan in totaal vijf werkzame digitale flitspalen.

In Vught staat de vernieuwde flitspaal op de Helvoirtseweg binnen de bebouwde kom in de rijrijrichting Tilburg. Dat is ter hoogte van hectometerpaal 5,0. Hier geldt een maximumsnelheid van 70 km/u. De eerste weg rechts na het passeren van de flitspaal is De Bréautélaan.

In Haaren staat de vernieuwde flitspaal ter hoogte van hectometerpaal 13,4 in de rijrichting Tilburg. Dat is buiten de bebouwde kom en hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. De eerste weg rechts betreft de Heusdensebaan.

Landelijke modernisering
De flitspalen vervangen twee verouderde digitale flitspalen. De N65 wordt gekenmerkt door de vele bomen die langs de weg staan. Hoge snelheden in combinatie met de vele bomen en de ongeregelde kruisingen kan tot ernstige verkeersongevallen leiden. De flitspalen maken deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen, dat vorig jaar reeds in gang is gezet.

Bewezen effect
Alleen flitspalen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente vastgesteld dat op bovengenoemde locaties de flitspalen vervangen worden. Flitspalen hebben een bewezen effect op de beïnvloeding van het rijgedrag. Bestuurders die door rood rijden en/of te hard rijden worden geflitst. De foto wordt direct verstuurd naar een andere locatie waar vervolgens de foto met de noodzakelijke gegevens wordt verwerkt. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Daarbij kan in principe de bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen