WhatsApp-handigheidjes die je nog niet kende

Foto: Alvara

WhatsApp, vrijwel iedereen gebruikt het communicatiemiddel. Toch zijn er functies van de berichtendienst die bijna niemand kent, maar die wel handig zijn. Zo kun je de data die de app verbruikt verminderen, meldingen van bepaalde chats uitschakelen en je privacy garanderen.

Garandeer je privacy
Wil je niet dat iedereen zomaar je profielfoto en status kan zien op WhatsApp? Klik dan op ‘Instellingen’, ‘Account’ en ‘Privacy’. Vervolgens kun je aangeven of iedereen, niemand of alleen je contacten deze persoonlijke informatie over jou mag zien.

Verstuur een uitnodiging via WhatsApp
Net zoals op Facebook, is het via WhatsApp mogelijk om een bericht naar meerdere contactpersonen te sturen, bijvoorbeeld om ze uit te nodigen voor je verjaardag. Dat doe je door je naar chats te gaan, te klikken op ‘Verzendenlijst’ en vervolgens een nieuwe lijst aan te maken. De ontvangers zien overigens niet dat het bericht naar meerdere contactpersonen is gestuurd.

Datagebruik verminderen
Als je iedere maand over je databundel heen gaat, klik dan bij instellingen op ‘Datagebruik’. Vervolgens kun je ervoor kiezen dat foto’s, audio- en videoberichten alleen gedownload worden als je een wifi-verbinding hebt. Ook kun je de optie ‘Verminder datagebruik’ aanvinken.

Laat je niet meer afleiden
Probeer je je te focussen op je werk, maar licht je mobiel telkens op, omdat je vrienden constant berichtjes sturen? Het is mogelijk om tijdelijk geen meldingen te ontvangen van een bepaald contactpersoon of een groep. Dat doe je door te klikken op de chatnaam van de desbetreffende chat en op ‘Stil’ te klikken. Je kunt instellen dat je niet meer gestoord wordt voor acht uur, een week of een jaar.

Geheugen besparen
Ben je het zat dat je geheugen telkens vol zit, door de talloze kiekjes die je via WhatsApp ontvangt? iPhone-gebruikers kunnen dit oplossen door naar instellingen te gaan, ‘Chat’ aan te klikken en vervolgens ‘Bewaar ontvangen media’ uit te schakelen.

Bron: Nieuws.nl

 

Reacties