Turnsters SHJ Drunen behalen vier medailles tijdens regiofinale

Op zaterdag 11 mei namen twaalf turnsters van SHJ Drunen deel aan de regiofinale D3 en divisie 6 in Goes. Deze turnsters hadden zich via de voorwedstrijden weten te plaatsen voor deze wedstrijd. Zij horen met deze prestatie bij de beste turnsters uit de regio Brabant en Zeeland.

In de ochtend mochten Fien Schoehuijs en Guusje de Bonth (instap D3) het spits afbijten. In de andere baan turnde Nova van Baardwijk (jeugd divisie 6) tegelijkertijd haar finale. Fien Schoehuijs wist een nagenoeg foutloze wedstrijd te turnen en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Zij noteerde tevens het derde punt op de toestellen sprong en brug. Guusje de Bonth wist zich goed staande te houden in het sterke deelnemersveld en eindigde op plaats 9. Nova van Baardwijk turnde een goede wedstrijd en wist eveneens de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Met dit resultaat wist Nova van Baardwijk een automatische promotie te behalen. Zij zal volgend seizoen promoveren naar divisie 5. Zij noteerde het derde punt op het toestel balk en wist de beste score in haar niveau te behalen op het toestel vloer.

In de categorie pupil 1 D3 wisten alle turnsters van SHJ Drunen zich te plaatsen voor de regiofinale. Nuria Gorter turnde een zeer sterke wedstrijd en wist, in een sterk deelnemersveld van 34 turnsters, de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Zij had de beste score op het onderdeel balk. Nuria Gorter werd direct gevolgd door Romée Weijers, die eindigde op plaats 4. Emma van Delft eindigde op plaats 6 en noteerde het derde punt op het toestel sprong. Leena Ercan eindigde op plaats 10 en Sanne Karremans eindigde op plaats 15.

Shaniqua Boakye mocht, met ruim twee punten verschil, de gouden medaille in ontvangst nemen. Zij mag zich daarmee regiokampioen noemen in de categorie jeugd D3. Shaniqua had de beste score op de onderdelen sprong en brug. Daarnaast noteerde ze het tweede punt op het toestel balk. Shaniqua Boakye zal volgend seizoen eveneens promoveren naar een hogere divisie.

Michelle van Litsenburg (junior divisie 6) eindigde op plaats 7.

In de categorie pupil 2 D3 mochten Eline de Krijger en Nikka Mosselveld de dag afsluiten. Nikka Mosselveld eindigde op plaats 7, direct gevolgd door Eline de Krijger op plaats 8. Eline de Krijger wist de beste score te behalen op het toestel sprong.

Meerdere turnsters D3 en divisie 6 zullen zaterdag 18 mei de regionale toestelfinales turnen in Prinsenbeek.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen