Op speurtocht naar emoties in Geerpark

Afgelopen woensdag 22 september organiseerden Buurt Bestuurt Geerpark en Bijeen Heusden samen met kindertherapeut Lonneke Sanders een voorleesmiddag met speurtocht in het wijkpark. In de boomgaard streken de kinderen bij aankomst neer op kleedjes om te luisteren naar het verhaal van Welpje en het verdwenen zonnetje.

Het verhaal
Het boek, geschreven door Lonneke Sanders en geïllustreerd door Carmen Groenefelt, vertelt het verhaal van een bijzonder leeuwenwelpje. Want Welpje heeft altijd een zonnetje boven zijn hoofd. Totdat hij kennismaakt met gevoelens die hij nog nooit gevoeld heeft en die hij ook liever helemaal niet wilt voelen. Welpje besluit zijn gevoelens daarom te verstoppen onder stenen. Dat gaat natuurlijk niet zoals hij hoopte, er verschijnen wolkjes voor zijn zonnetje. De kinderen luisterden aandachtig en sommigen hadden zelfs hele wijze raad voor Welpje: hij kon gewoon zijn stenen weer optillen! En dat bleek precies het advies dat Uil even later in het verhaal ook geeft, al wil Welpje daar in het begin nog niets van weten. Na vallen en opstaan realiseert Welpje zich dan toch dat alle gevoelens er mogen zijn, geuit en gedeeld mogen worden. Met een stralend zonnetje én een regenboog als beloning voor zijn moed om al die gevoelens de ruimte te geven.

Speurtocht
Na het voorleesmoment in de boomgaard gingen de kinderen samen met hun (groot)ouders op jacht naar Welpjes stenen. Het hele park werd benut en was opgedeeld in zes emotielanden. Daar mochten ze op zoek naar gekleurde stenen waaronder een vraag over die betreffende emotie lag. Het bijzondere was dat niet alleen kinderen hier mochten nadenken over hoe zij die emoties beleven, maar dat de (groot)ouders die vragen zelf ook beantwoorden. Er ontstonden daardoor mooie gesprekken tussen groot en klein over gevoelens die voor ons allemaal soms best ingewikkeld zijn.

Nadat alle vragen beantwoord waren werd het park versiert met prachtige regenbogen van stoepkrijt, die de opluchting symboliseren van wanneer je je gevoelens hebt geuit en vrij gelaten. Een mooie afronding van een leuke én leerzame middag die de kinderen “super leuk” en “gaaf” vonden en waarvan de (groot)ouders aangaven heel fijn te hebben gevonden. Het gaf een mooie ingang om samen spelenderwijs over gevoelens te praten. Een vervolg lijkt er dan ook zeker te komen!

Meer informatie over Welpje en Lonneke Sanders vind je op www.lonnekesanders.nl

Foto’s Wil Gulpen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen