Van Gerwen in finale van World Matchplay

Foto: Screenshot/WGF

Michael van Gerwen neemt het zondag in de finale van het World Matchplay op tegen Gerwyn Price. De 33-jarige Vlijmenaar plaatste zich in een zware wedstrijd voor de finale door de Belg Dimitri Van den Bergh met 17-14 te verslaan in het Engelse Blackpool. n de finale speelt Van Gerwen tegen Price die eerder zaterdag de finale bereiktedoor met 17-11 te winnen van Danny Noppert.

“Het was een zware wedstrijd voor mij. Ik liep de hele tijd achter de feiten aan”, zei Van Gerwen. “Ik wilde goed presteren, maar het lukte niet. Het meest belangrijke was dat ik kalm bleef. Ik was niet blij met mijn optreden, maar ik ben doorgegaan en blijven geloven in wat ik kan.”

Van Gerwen is de enige Nederlandse darter die het World Matchplay eerder wist te winnen. Hij deed dat in 2015 en in 2016. Van den Bergh won het toernooi in 2020 en verloor vorig jaar de finale van Peter Wright. In deze editie klopte hij Wright, de regerend wereldkampioen, in de kwartfinales.

Na de eerste sessie keek Van Gerwentegen een 4-1 achterstand aankeek. Aan de hand van een 10-darter kwam Van Gerwen echter terug tot 4-4.

Toch ging Van den Bergh met een break voorsprong de volgende pauze in, want hij brak ‘Mighty Mike’ in de tiende leg met een 15-darter. Die break raakte hij na de onderbreking direct weer kwijt. Van Gerwen hield daarna zijn eigen leg met een 68 finish en bleef daarna een tijdje in het spoor van zijn opponent.

Een slippertje op de bull, Van Gerwen raakte een single 3 en kreeg daardoor geen kans op een dubbel vanaf 82, leidde echter een nieuwe break achterstand in. Van den Bergh stond op 100 te wachten en wierp deze finish met twee pijlen uit om 11-9 voor te komen.

‘The Dreammaker’ deelde daarna opnieuw een tik uit door 114 uit te gooien met Van Gerwen op tops. De Vlijmenaar gaf zijn tegenstander daarna een kans op een tweede break na drie missers op tops, maar Van den Bergh verzilverde zijn twee mogelijkheden op dubbel 12 niet. Via dubbel 5 ontsnapte Van Gerwen daarna aan een grotere achterstand en werd het 12-10.

In de 25ste leg wist Van Gerwen eindelijk een rebreak te forceren. Hij gooide dubbel 8 raak met zijn tweede leg en bracht de stand daarna met een 13-darter op 13-13. Van den Bergh voorkwam daarna met een 114 check-out dat ‘Mighty Mike’ in de daaropvolgende leg een kans op een break voorsprong zou krijgen. Van Gerwen gooide daarna ook zelf een keurige eigen leg, waardoor het weer 14-14 werd.

Van Gerwen kwam vervolgens voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong door Van den Bergh via dubbel 11 te breaken voor 15-14. Met een 14-darter in zijn eigen leg werd het daarna 16-14. De Nederlander maakte het karwei daarna af in de leg van de Belg met een 13-darter.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen