Nieuw aanbod van Het Pieck bij De Korf in Vlijmen

Foto: Het Pieck

Medewerkers van het Pieck hebben deze zomer hard gewerkt zodat ook de muzieklessen vanuit de korf gegeven kunnen worden. Naast de ingerichte dans- en theaterzaal is een prachtig muzieklokaal vormgegeven waar ook de beeldende lessen plaats zullen gaan vinden. De kleurstelling en afwerking is helemaal in stijl; je proeft er écht de sfeer van het Pieck!

 Al voor de zomer is er een plan gemaakt omtrent de verbouwing en inrichting van een nieuw muzieklokaal en de verhuizing van de instrumenten en spullen uit de Sint Janshof. De rustige zomerweken zijn vervolgens gebruikt voor de totale metamorfose die het lokaal in de Korf ondergaan heeft. Deuren naar aangrenzende ruimtes zijn dichtgemaakt of geïsoleerd, er is een waterpunt gemaakt in het nieuwe lokaal zodat je je handen kunt wassen of je water flesje bij vullen, en natuurlijk zijn de wanden geverfd. Wat betreft kleurstellingen is van hetzelfde palet gebruik gemaakt als bij het opknappen van de danszaal in corona tijd; oranje en zwarte accenten zorgen naast een basis van lichtgrijs en wit voor een frisse, moderne uitstraling. Daarnaast is er door de raampartijen veel natuurlijk licht. Een super nieuwe plek dus!

Om het ook akoestisch goed te laten werken zijn geluidspanelen geplaatst die uit een combinatie van hout en kurk bestaan. De instrumenten staan inmiddels al op hun plek in de grote kast, dus laat die docenten en cursisten maar komen!

Muziek, dans theater en beeldende lessen
Op maandag kun je bij de korf terecht voor gitaarlessen. Op dinsdag zijn er lessen klassieke en moderne dans door Noortje Vogels en start een nieuwe breakdance groep onder leiding van Arjuna Vermeulen. De theaterlessen worden gegeven door isa Erhardt evenals de musical/theaterworkshop; een reeks van 10 lessen die je zo vaak kunt volgen als je wilt.

Op woensdag kun je terecht voor pianolessen, maar ook voor hip-hop, streetdance en moderne danslessen, gegeven door Danique. Donderdag is gereserveerd voor yoga /pilates lessen en ‘zit en wordt fit’, een lessenreeks speciaal voor senioren gegeven door Petra Zoutendijk. Wat betreft muziek worden er keyboard en trompet lessen gegeven. Op vrijdag geeft Romi van Rijckevorsel de beeldende lessen in het kinderatelier.

Ben je benieuwd en wil je eens een kijkje komen nemen? Dat kan! Je kunt je altijd aanmelden voor een gratis proefles maar bent ook op zondag 25 september van harte welkom bij ‘de Korf Bruist!’.

In het kader van 25 jaar gemeente Heusden laat de Korf op deze dag zien wat ze in huis heeft. Vanuit het Pieck zullen open lessen en kleine presentaties gehouden worden. Wees van harte welkom!

Kader
‘De Korf Bruist’ is een mooie gelegenheid om het nieuwe aanbod en lokaal van het Pieck in de Korf te bekijken. Open lessen en presentaties zijn binnen, met bij goed weer een aanvulling op een buitenpodium. ‘De Korf Bruist’ is op zondag 25 september van 13:00-16:30 uur.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen