Kom ook steenhouwen in de open lesweek beeldend bij Het Pieck

Foto: Het Pieck

Op de beeldende afdeling van het Pieck staan de deuren een week lang open voor iedereen die nieuwsgierig is. Wil je ook eens iets nieuws proberen? Bij steenhouwen, leer bewerken, tekenen en schilderen, keramiek, fotografie en textiel (edelsmeden gaat later van start), mag je een kijkje komen nemen en proberen of het iets voor je is.

De cursus steenhouwen heeft een nieuwe docent. Michiel van Pinxteren heeft een atelier in Nijmegen en begeleidt de groep steenhouwers bij het Pieck op woensdag, zowel in de ochtend als in de middag. Naast het ambacht van het hakken en de techniek die daarbij komt kijken moedigt hij zijn cursisten aan om creatief te zijn en eigen ontwerpen te maken. Ook als een bestaand werk je inspireert moedigt hij je aan daar je eigen draai aan te geven. Heb je eenmaal een idee in je hoofd dan begin je met het vormgeven van je idee in klei. Door dat te doen zie je al in een vroeg stadium wat je aan moeilijkheden tegen zou kunnen komen bij het hakken. Daarnaast heb je natuurlijk ook te maken met het materiaal, dus de soort steen die je kiest. Je bepaalt natuurlijk zelf of je met een zachtere of hardere steensoort werkt en hoe snel je dus tot een product zal komen. Elke (steen)soort heeft een eigen textuur, kleur en bewerkingsmogelijkheden. De samenwerking tussen de maker en de mogelijkheden van de steen is een spannend proces wat aandacht en concentratie vraagt.

Juist dat laatste, die aandacht en concentratie, is wat cursisten zo veel brengt. Even met je hoofd helemaal ergens anders zijn geeft enorm veel rust. Het hakken zelf, en zo een uniek product vormgeven, geeft veel voldoening. Kracht hoef je er niet voor te hebben, het is de hamer die slaat.  Die techniek krijg je, met wat hulp van de docent, vanzelf onder de knie.

Creatief bezig zijn geeft nieuwe, frisse energie
Kortom; ongeacht ervaring en kunnen begeleidt Michiel je stap voor stap van blok naar beeld, met veel aandacht voor creativiteit en de verrassende eigenschappen van het materiaal.

En dat doen de andere beeldende docenten, op hun eigen vakgebied, natuurlijk ook. Of het nu gaat om werken met stof of met leer, tekenen, schilderen, boetseren of fotografie; de docenten  begeleiden je wat betreft techniek, dagen je uit op kunstzinnig vlak en inspireren je met hun bak aan ervaring! En dat doen je medecursisten natuurlijk ook dat met hun werk en ideeën.

Dus graag tot ziens bij de open lesweek beeldend van 13 t/m 17 februari (de week voor carnaval).

Op de website van het Pieck zijn de verschillende cursussen te vinden die in de open lesweek beeldend te bezoeken zijn. Loop gerust, op elk moment van de les, even binnen. De docenten én cursisten staan je graag te woord! Bij voldoende plek is inschrijven direct mogelijk.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen