Vanmiddag tropisch met 30 tot 33 graden, daarna volgen buien: ‘Typisch Hollands zomerweer in de maak’

Foto: WGF

De zon schijnt zondag uitbundig. Het wordt op veel plaatsen tropisch met 30 tot 33 graden. Komende nacht en maandagochtend volgen buien, lokaal met onweer. Deze buien vormen de overgang naar aanmerkelijk minder warme lucht. De rest van de week is het licht wisselvallig met temperaturen van 20 tot 25 graden. ,,Er is typisch Hollands zomerweer in de maak”, aldus weerman Raymond Klaassen van Weerplaza.

De zon schijnt zondag nog geruime tijd voordat ze rond 22.00 uur achter de horizon verdwijnt. Geleidelijk verschijnt er vanuit het westen wat sluierbewolking, maar dat maakt de zonsondergang alleen maar fraaier. Er staat maar weinig wind en het koelt langzaam af. Om 20.00 uur is het nog 25 tot 30 graden, rond middernacht is het 20 tot 22 graden. Het is dan ook een prima avond om lang buiten te zijn.

Hitte-tip
Het is verstandig om de warmte buiten te houden en ramen en deuren snel dicht te doen.

Onweer
Komende nacht volgen enkele buien. De meeste buien zijn voor de noordelijke helft van het land en daar kan het ook lokaal tot onweer komen. Morgenochtend komen vooral in het noordoosten en oosten nog enkele buien voor, lokaal met onweer. Elders is het droog en zijn er flinke perioden met zon.

In de middag wisselen zon en wolken elkaar af. In het noorden is een bui mogelijk, elders blijft het droog. Er waait een stevige westenwind en daarmee wordt duidelijk minder warme lucht aangevoerd. De temperatuur komt in de middag uit op 20 of 21 graden in het westen en 22 tot 24 graden elders. In het noorden van Limburg en in de Achterhoek kan het nog 25 graden worden.

Woensdag is er een mix van zon, wolken en verspreid over het land enkele buien. Het kwik stijgt naar 24 of 25 graden. Ook tijdens de slotdagen van juni en in het eerste weekend van juli is het (licht) wisselvallig. De zon schijnt geregeld, maar van tijd tot tijd trekken ook gebieden met regen of enkele buien over het land. Vooral donderdag en zaterdag is de kans op regen groot. Het wordt tussen de 20 en 25 graden. Daarmee is het een fractie zachter dan de 19 tot 23 graden die gebruikelijk is in deze tijd van het jaar.

,,De temperatuur zal, ondanks het feit dat deze een stuk lager is, toch aangenaam zijn met 20 tot 24 graden. Dat zijn overigens waarden die nog steeds iets boven de gebruikelijke temperatuur voor eind juni liggen”, aldus Klaassen. ,,We kunnen dan ook niets anders concluderen dat het weerbeeld zich het best laat typeren als typisch Hollands zomerweer met soms een bui, maar ook geregeld zon.”

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen