Luchtkwaliteit: Overlast houtstook melden bij de gemeente Heusden

Foto: NMVH

Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden is gestart met twee projecten: Luchtkwaliteit en Dorpsnatuur. In samenwerking met Heusden.Nieuws worden deze projecten uitgelicht en in deel 7 van Luchtkwaliteit: Overlast houtstook melden bij de gemeente Heusden

Via de onlangs vernieuwde website van de gemeente Heusden www.Heusden.nl ga je via “inwoners/bouwen&wonen/melding doen” en kom je terecht bij de term; “melding openbare ruimte”. Hier staat te lezen dat er vier 4 manieren zijn waarop je bij de gemeente een melding of een klacht kan indienen over een situatie die niet veilig is of wanneer je rond je huis overlast ervaart van bijvoorbeeld het stoken van hout.

De beste manier is de BuitenBeter-app. Voor iedereen met een smartphone een handige manier om in vier stappen de melding te doen; alle relevante informatie komt dan gelijk bij de goede ambtenaar. Via https://www.buitenbeter.nl kun je meer lezen over deze app. Hier valt ook een privacy verklaring te bestuderen. Let op in de laatste alinea staat vermeld dat Yucat B.V. (dan wel BuitenBeter) kan te allen tijde dit privacy statement updaten.

De eenvoudigste twee manieren zijn; bellen met het nummer 073-5131789 of een e-mail sturen naar [email protected]. Vergeet niet in de mail je adres en telefoonnummer te vermelden. Geef een zo volledig mogelijk beschrijving van de situatie en/of het ongemak.

De vierde manier is het meldformulier op de website van de gemeente Heusden https://www.heusden.nl/inwoners/bouwen-wonen/melding-doen/. Hier wordt sinds kort als eerste gevraagd om je DigiD inlogcode. Helaas een gemiste kans van onze gemeente om het meldformulier achter een drempel beschikbaar te stellen.

De melding zal in alle gevallen worden opgepakt door het cluster Veiligheid en handhaving van de gemeente Heusden. De bijzondere opsporingsambtenaar (boa) kan contact met u opnemen voor een afspraak bij u thuis in geval van overlast rond uw woning door bijvoorbeeld houtstook. Hij controleert of de situatie volgens het bouwbesluit 2012 is uitgevoerd. Helaas zijn latere aanpassingen aan een woning, na oplevering van de nieuwbouw, niet te handhaven volgens dit bouwbesluit. Wel kan de boa de overlastgever benaderen, in gesprek gaan over aanpassingen en een folder overhandigen over richtlijnen rond het stoken.

De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden pleit voor stokers die B.O.S. zijn! Bewust van de Omgeving Stokers!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen