Feestelijke interactieve lancering Energiek Heusden

Foto:

Op woensdag 26 november vindt om 19.00 uur in het d’Oultrement College  in Drunen de lancering plaats van Energiek Heusden. 

Onder het motto “Samen maken we energie duurzaam en betaalbaar”, wil Energiek Heusden de verduurzaming van de opwekking en betaalbare energie voor de bevolking van de gemeente Heusden realiseren. De Heusdense jeugd zal dit motto tijdens de lancering feestelijk en met een ludieke kettingreactie vormgeven.
Energiek Heusden staat voor energie verduurzamen en betaalbaar maken door:
–              Besparingsacties, belangrijk hulpmiddel hierbij is energiekoffertje WattNu;
–              Stimuleren en projectmatig realiseren van duurzame opwekking, b.v. door het plaatsen van zonnepanelen;
–              Aanbieden van switchservice;
–              Organiseren van energiecafés, o.a. over de energierekening;
–              Crowdfunding, om financieel doelen waar te maken.

Energiecoöperatie
Onder de initiatiefnemers van het eerste uur voor Energiek Heusden zijn diverse instellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties, scholen en sportverenigingen, die in anderhalf jaar tijd de energiecoöperatie van de grond hebben weten te tillen.
Om het doel om te voorzien in een duurzame energievoorziening voor de bevolking van de gemeente Heusden wordt een beroep gedaan op samenwerking tussen inwoners, maatschappelijke instellingen, bedrijven, scholen en sportverenigingen.
Belangstellenden kunnen zich tijdens de lanceringsavond aanmelden als deelnemer aan de coöperatie en/of als actief vrijwilliger.

postereh

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen