Bonnenregen Waalwijk-Tilburg onterecht

Foto: motorcom.nl

Een groot aantal automobilisten op de N261 tussen Waalwijk en Tilburg is onterecht bekeurd’. Zo meldde jurist Jos Roose van Yuris Rechtshulp vanochtend op zijn website. Er is een meldpunt geopend waar gedupeerden zich kunnen melden.

Volgens de Tilburgse jurist klopt de maximumsnelheid die op zijn beschikking (‘en waarschijnlijk ook op die van vele anderen’) staat niet. Roose werd vorig jaar juli op de bon geslingerd omdat hij te hard over de Midden-Brabantweg (N261) reed.

Volgens zijn zeggen zou hij De maximum snelheid met 35 kilometer hebben overtreden. Dit kostte hem ruim vierhonderd euro.
Na onderzoek bleek dat de maximumsnelheid op 90 lag en niet op 70, zoals op de beschikking vermeld staat. De jurist betaalde de boete niet en vroeg stukken op bij politie en wegbeheerder provincie Noord-Brabant. Volgens de provincie was op het stuk geen aanvullende snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur van kracht. Even verderop gold die aanvullende beperking van 70 wel; daar stond die ook aangegeven. “Iemand moet dus een grove fout hebben gemaakt. De grote vraag is nu hoeveel mensen hiervan de dupe zijn geworden.

In een periode van enkele maanden zijn op de N261 vorig jaar vele duizenden automobilisten geflitst. Dit kan nog wel eens flink in de papieren lopen. Sommigen hebben zich al bij me gemeld. Ook zij zijn op 22 juli op die plek geflitst. En ook zij zeggen geen 70-bord te hebben gezien.” Aldus Roose. De politie kon gistermiddag niet aangeven hoeveel automobilisten op de 22ste juli op die plek zijn geflitst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen