St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk in de prijzen

Foto:

Tijdens de kleine gildedag op zondag 3 mei in Elshout zijn bij het geweerschieten Chris Höwer (1ste prijs) en Alex Ophorst (3de prijs) van St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk in de prijzen gevallen.

Het Gilde van St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk was een van de tien gastgildes. Na de kerkdienst, waarin de Koning werd gekroond, volgde een optocht naar het feestterrein. Het hoogtepunt, en telkens weer een schouwspel, was de massale opmars. Helaas regende het net op dat moment flink. Daarna startte de schietwedstrijden waarin op verschillende onderdelen werd geschoten.

Dat de jonge leden van het gilde in de prijzen zijn gevallen, toont maar weer eens aan dat de jeugd de toekomst heeft. Dat komt ook naar voren als je ziet met welke trotst Hans van Dommelen en Wessel Groen zich tijdens de optocht toonden. Dat ook de nestors van het Gilde niet voor een kleintje vervaard zijn, gaf Rens Kouwenberg aan. Helaas was hij even niet geheel geconcentreerd anders was hij met het door hem gekozen schietonderdeel ook in de prijzen gevallen.

Gildebroeder van St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk, Michel Omtzigt, laat in een reactie weten: “Echter het gaat niet om de resultaten maar om de saamhorigheid. Dit is immers een van de tradities die bij de gilden hoog in het vaandel staan. Voor nu op naar de voorbereidingen voor het Nederlands Kampioenschap in juni 2015. Graag zien wij, als gilde, u dan op ons terrein aan de Meerdijk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen