De cursus schrijven en illustreren ‘Eerst ik, dan jij’ bij de Aleph

Foto: De Aleph

Direct na de zomervakantie start de Aleph met een nieuwe cursus schrijven en illustreren ‘Eerst ik, dan jij’. De bestaat uit 15 lessen. Meld je snel aan want vol=vol!

Schrijven
De cursus schrijven bestaat uit 3 modules van 3 lessen: brieven, portretten ( portret huis of reisportret) en dialogen (bijvoorbeeld een theaterdialoog). Schrijfervaring is niet nodig. De module ‘Brieven schrijven’ varieert van een sollicitatiebrief, liefdesbrief tot de condoleancebrief. In de lessen ‘Portret schrijven’ is veel aandacht voor het verzamelen van materiaal en de opbouw van een verhaal. Hoe begin je? Welke invalshoeken kies je en hoe maak je het verhaal rond?
In de module ‘Dialogen schrijven’ wordt toegewerkt naar het schrijven van een interessante en waarachtige dialoog. Dit kan een theaterdialoog zijn, een gedicht of een dialoog ten behoeve van je eigen schrijfwerk behoort ook tot de mogelijkheden.

Illustreren
Deze cursus omvat 2 modules van 3 lessen. Teken of schilderervaring is niet nodig.
Met verschillende technieken en materialen worden diverse illustraties gemaakt. Er wordt geschilderd met acryl- en/of waterverf, kleuren met kleurpotlood, verschillende kleuren papier en tekenen met pen en inkt. De illustraties worden gemaakt bij een verhaal, een krantenartikel, een woord, een gedicht, een scene uit een (kinder)boek en eventueel bij een zelfgeschreven verhaal of gedicht. Vervolgens komen er nieuwe technieken aan bod, deelnemers kunnen er ook voor kiezen zich meer te verdiepen in één van de eerder aangeboden illustratiewijzen en het verder ontwikkelen van een eigen stijl.

Interesse?
De maximale deelname van het aantal cursisten is 15. De cursist kan zelf of zij/zij de complete cursus volgt of voor een of meerdere losse modules kiest. Bij voldoende aanbod (minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers) gaat de cursus door. De prijs voor de hele cursus ‘Eerst ik, dan jij’ (nr.7056) bedraagt € 255,-. Een losse module € 64,-.

Graag aanmelden via email: [email protected] met vermelding van uw belangstelling (vóór 10 juni). Voor meer info KLIK HIER

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen