RKC Waalwijk boekt knappe overwinning op NAC Breda

Het nieuwe uittenue van RKC Waalwijk

Ons RKC Waalwijk heeft de feestvreugde een klein beetje gedrukt op de jaarlijkse Open Dag van NAC Breda. De Geelblauwen speelden een verdienstelijke wedstrijd en wonnen door een vroeg doelpunt van Jonathan Kindermans met 0-1.

De ploeg van trainer/coach Peter van den Berg begint langzaamaan vorm te krijgen in de aanloop naar het eerste competitieduel tegen Telstar. In een redelijk bezocht duel begonnen de Geelblauwen voortvarend. Het middenveld, bestaande uit Nieuwendaal, Kindermans en Rienstra, bepaalde het tempo van de openingsfase van het duel en met goed combinatievoetbal werd NAC de wil opgelegd. Dit resulteerde in de 8e minuut al in een doelpunt van Jonathan Kindermans. Rienstra veroverde de bal op het middenveld en lanceerde Nieuwendaal op de flank. De aanvoerder van de Geelblauwen slingerde de bal snel voor de goal en de ingelopen Kindermans promoveerde de voorzet met een fraaie volley tot een doelpunt.

Na een flitsende eerste 20 minuten kregen de Bredanaars meer en meer grip op het duel. De daaropvolgende fase wist RKC zich lastig onder de druk uit te voetballen en oogde het met regelmaat slordig en rommelig aan Waalwijkse zijde, al leidde dat in eerste instantie niet tot grote kansen voor NAC. De eerste grote kans aan Bredase zijde was na 30 minuten, toen Elson Hooi een voorzet over doelman Vos heen kopte. Mark Engberink boodt zijn keeper echter de helpende voet en met een fraaie actie haalde hij de bal van de lijn.

Na rust kabbelde het duel enigzins voort zonder hele grote kansen aan beide zijdes. NAC hield een licht overwicht maar creeërde slechts enkele mogelijkheden via de flanken. De vele wissels aan beide kanten zorgden voor een wat onrustig spelbeeld, waarin RKC zich vrij gemakkelijk staande hield tegen één van dé titelkandidaten van dit seizoen.

In de slotfase van het duel kregen de Waalwijkers nog enkele mogelijkheden; een afstandsschot van Jos Peltzer ging net naast en even later speelde Özcelik, Bajic en Mulder een counter niet goed uit.

De mannen van Peter van den Berg stapten uiteindelijk als winnaars van het veld en lieten in gedeeltes van de wedstrijd zien dat er meer dan behoorlijk wat voetbal in de groep zit met onder andere Bajic en Kindermans. Met het solide ogende centrale duo Wormgoor en Van Weert en de sterk spelende Nieuwendaal en Rienstra mag er geconcludeerd worden dat ons RKC Waalwijk er goed voor staat in deze fase van de voorbereiding.

Volgende week zaterdag wacht de volgende testcase voor de Waalwijkers, Al Shabab is dan de tegenstander tijdens de jaarlijkse Open Dag.