De Afvalrace: Blog Marie Louise Meesters

De deelnemers aan De Afvalrace zitten al helemaal in hun ritme van veel bewegen en gezond eten. Natuurlijk gaat dat, zoals bij iedereen, gepaard met ups en downs. In een blog houden de kandidaten bij hoe het hen vergaat. Hieronder de nieuwste blog van Marie Louise Meesters.

Wat gaat het toch snel, de eerste twee weken zitten er nu alweer bijna op! In de eerste week ben ik uiteraard gewogen en gemeten en heb ik een fittest gedaan. De uitslag, onvoldoende conditie, viel mij eerlijk gezegd tegen. Afgelopen zomer heb ik veel met vriendin Susanne gefietst en ben ook vaak gaan wandelen en sporten waardoor ik toch een beter resultaat had verwacht. Maar goed, dan maar vanaf punt nul beginnen en gaan opbouwen.

Roger van Oss van Fysiocare Drunen zal mij gedurende deze zes maanden begeleiden en deze twee weken stonden vooral in het teken van het maken van een persoonlijk trainingsschema. De ene (kracht)oefening gaat wat makkelijker dan de andere. Ik raak snel buiten adem. Het lastige hierbij is dat ik dan een beetje in paniek raak. Het is dan ook erg moeilijk om de oefeningen goed te doen én te letten op mijn ademhaling maar ook daar helpt Roger me bij. De keren dat Roger er niet is word ik ook uitstekend begeleid door Henk en Steffi. De eerste week heb ik op één dag na elke dag getraind en gemerkt dat mijn conditie toch snel beter wordt.

De tweede week begon goed met een personal training op maandag. Hier heb ik wel spierpijn van gehad! Ook deze week weer bijna elke dag een training gedaan en ik vind het verrassend genoeg leuk om te doen! Hier zit voor mij tot nu toe de grootste verandering, het elke dag sporten.

Afgelopen woensdag heb ik een intakegesprek gehad met Saskia. Zij is diëtiste en zal mij helpen op het gebied van voeding. Vanwege mijn diabetes moest ik al erg opletten met wat ik eet. Op zich eet ik al best wel goed, maar ik heb toch veel tips en adviezen gekregen. Mijn doel is om samen met Saskia een manier van eten te vinden die ik de rest van mijn leven vol kan houden.

Verder leer ik langzaamaan de andere deelnemers in Drunen kennen. Het zijn allemaal dames die in dit traject de kans zien om af te rekenen met die overtollige kilo’s. Als het goed is gaan we in ieder geval een keer met zijn allen trainen. Ik ben benieuwd naar hun verhalen en weet zeker dat we elkaar kunnen steunen en motiveren!

Afgelopen woensdag hebben mijn twee medekandidaten uit Nieuwkuijk en Vlijmen en ik een fotoshoot gehad bij de Drunense Duinen. Deze foto’s zullen pas bij de finale te zien zijn samen met de foto’s die aan het einde van het traject genomen gaan worden. Als we allemaal ons doel gaan halen zal er een duidelijk verschil tussen de voor en na foto’s zijn.

Waar ik heel erg blij van word zijn de reacties die ik krijg. De “likes” en reacties op Facebook, de mensen die zeer begaan zijn en meeleven met mij, super! Dat zal ik zeker nog nodig gaan hebben op moeilijke momenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen