Vier medailles turnsters SHJ DRUNEN

In Vlijmen turnden afgelopen weekend vier turnsters hun eerste voorwedstrijd en 11 turnsters de regiokampioenschappen. Zaterdag 23 januari turnden instap en pupil 1 D3 hun eerste voorwedstrijd. Zondag 24 januari turnden de turnsters die uitkomen in de landelijke niveaus N2, jeugd 1 N3 en divisie 2.

Nadja van de Veerdonk, Laura van Falier en Shaniqua Boakye turnden hun eerste voorwedstrijd bij instap D3 alle drie erg sterk. Nadja mocht plaats nemen op het hoogste podium en noteerde het hoogste punt op brug. Laura eindigde net naast het podium op plaats 4 en Shaniqua liet kostbare punten liggen op het toestel balk, wat haar een podiumplaats kostte. Ze had wel de hoogste cijfers op de toestellen sprong en vloer. Noa Bloks komt uit bij pupil 1 D3 en werd verrassende tweede.

De turnsters uitkomend in N2, jeugd 1 N3 en divisie 2 turnden zondag de regiofinale. Instappers Addelieke de Jong, Benthe Rijkers en Fieke Stoof komen ook uit in de categorie Nationaal 2. Zij werden respectievelijk 14e, 19e en 21e.

Eerstejaars pupil Bente van den Hout (9- en 10-jarigen) en tweedejaars pupillen Fleur van Noort en Britta Stoof (10- en 11-jarigen) turnen in de categorie N2, waar het niveau erg hoog is. Bente liet veel vooruitgang zien in haar rek en balkoefening en werd 4e in het totaalklassement. Fleur turnde een erg sterke wedstrijd, maar moest helaas de balk twee keer vroegtijdig verlaten, wat haar een hoge klassering kostte. Britta turnde niet haar beste wedstrijd en liet kostbare punten liggen op de toestellen balk en vloer. Fleur eindigde op plaats 7 en Britta op plaats 9.

Eerstejaars jeugdturnster N3 Lotte Knippels had een slechte start op het toestel balk, maar herpakte zich op de andere toestellen en eindigde wederom net naast het podium op plaats 4.

De turnsters uitkomend in divisie 2 turnen in de keuze oefenstof. Tweedejaars jeugdturnsters Floor Dekkers, Kris van der Lee en Myrthe Bohncke turnden naar behoren. Zij maakten alle drie nog wat kleine foutjes, maar hebben zich ruimschoots weten te plaatsen voor de kwartfinale. Floor wist de bronzen medaille in de wacht te slepen, Kris eindigde als 4een Myrthe als 6e. Juniore Lindsey Verhoeven turnde een foutloze en zeer stabiele wedstrijd en mocht plaatsnemen op het één na hoogste podium. Lindsey had zich eerder al weten te plaatsen voor de kwartfinale.

Zondag 31 januari worden in Breda de regiofinale N3 en divisie 3 en de regionale toestelfinales N2 en divisie 2 geturnd. Een groot aantal SHJ-turnsters heeft zich voor deze finales weten te plaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen