Twaalf medailles voor SHJ Drunen

Afgelopen zaterdag stonden de SHJ-turnsters op de wedstrijdvloer in Oss bij de de regiokampioenschappen heren. Tevens was op zondag in Breda de regiofinale N3, N4 en divisie 3.

Via de eerste twee voorrondes hadden 7 turnsters zich voor deze finale weten te plaatsen. Ook werden in Breda de regionale toestelfinales geturnd door de turnsters N2, jeugd 1 N3 en divisie 2.

Cas Lambrechts werd overtuigend regiokampioen bij instap divisie 1. Met maar liefst 10,75 punten afstand van zijn concurrenten mocht bij op het hoogste podium plaatsnemen. Daan Geradts wist in deze categorie de bronzen medaille te veroveren. Feyo Janse werd 7e.
Lars Bergman eindigde op plaats 9 bij instap divisie 3. Lucas Bohncke en Jesse van Luxemburg turnen in een leeftijdscategorie hoger bij pupil divisie 3. Lucas miste op een haar na het podium en werd 4e, Jesse eindigde op plaats 13. Teun Antonioli, Luke van Essen en Mels van Bokhovenkomen uit in de jongste categorie, benjamin talentendivisie. Teun eindigde op plaats 7, Luke op plaats 10 en Mels op plaats 15.

Zilver
Tessa Blikman turnde bij de jeugd divisie 3 een zeer stabiele wedstrijd. Eerder dit seizoen had ze de eerste voorwedstrijd moeten missen door een blessure. Deze wedstrijd turnde ze erg sterk op de toestellen brug en balk. Met een totaal van 44,825 punten kreeg ze de zilveren medaille omgehangen. Ook Laura van den Aker kampt de laatste tijd met blessures, maar turnde deze finale een sterke meerkamp bij de senioren divisie 3. Met een derde plaats op sprong en vloer kwam ze op een totaal van 43,875 en eindigde op de 2e plaats. Het verschil met plaats 1 was nihil, 0,075 punten.

Froukje Coumans turnde bij de pupillen 1 N3, waar ze het vierde punt op brug wist neer te zetten. Ze eindigde op plaats 12. Isa Kuijs en Valerie Kamphuis turnden in de categorie pupil 2 N3, Isa turnde erg sterk op vloer (2e plaats) en Valerie op brug (2e plaats). Allround eindigde Isa op plaats 5 en Valerie op plaats 7. Bij de junioren divisie 3 turnden Elise Brouwer en Kiki van Mil, zij eindigden op plaats 8 en 12.

Tessa en Laura hebben zich weten te plaatsen voor de halve finale NK in april. Voor de overige turnsters is het nog afwachten tot de doorstroming bekend is.

8 medailles
Acht turnsters turnden zondagmiddag de toestelfinales, zij behaalden 8 medailles. Floor Dekkers (jeugd div 2) werd tweede op sprong, brug en balk. Myrthe Bohncke (jeugd div2) werd derde op sprong en brug. Lindsey Verhoeven werd kampioen op het toestel balk bij de junioren divisie 2 en behaalde zilver op vloer en brons op sprong.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen