Madese Boys 1 – RKDVC 1 3 – 0 (0-0)

Vanaf de aftrap speelden in Made twee ploegen tegen elkaar die niet veel voor elkaar onder deden. RKDVC, waar Jordan Levi zijn debuut in het eerste team maakte als keeper, kreeg voor rust enkele mogelijkheden.

Ook de gastheren uit Made kregen enkele mogelijkheden. Maar tot echt groot doelgevaar kwam het voor rust voor beide ploegen niet. De grootste mogelijkheid voor RKDVC kon in de 26ste minuut worden genoteerd. Na een goed opgezette aanval kwam de bal bij Ronald van Driel, die met een behendig hakje de bal aflegde op de vrijstaande Jorg van Oijen. Helaas trof de inzet van hem niet het doel. Drie minuten later kreeg Made een vrije trap te nemen. Deze belandde op de paal. De uitbraak die hierop volgde resulteerde in een schotpoging van Jorg, welke juist over het doel zou gaan.

Ook na rust waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. In het eerste kwartier kreeg RKDVC een tweetal kansjes. De eerste was voor de ingevallen Maarten van Wijlen. Zijn inzet werd door de doelman van Made gered. In de 57ste minuut kon Christiaan van der Velden gevaarlijk worden met een goed genomen vrije trap. Opnieuw hield de doelman van Made zijn doel schoon. Het leek erop dat RKDVC en Made elkaar in evenwicht zouden houden. Tot de 62ste minuut. Immers toen kon na een snelle uitbraak leek Wouter de Laat door te breken. Hierop pakte Nick van de Laar hem bij de arm. De scheidsrechter kon niet anders dan te fluiten voor een strafschop en Nick van het veld te zenden. De strafschop werd onberispelijk omgezet in een doelpunt, 1-0. Als gevolg van de achterstand en het ondertal werd snel in nog een doelpunt geïncasseerd. Met het nodige geluk kon de aanvoerder van Made de bal juist over Jordan het doel binnen te tikken, 2-0. Op het eind van de wedstrijd moest nog een doelpunt worden gepakt. Uit een hoekschop draaide de bal ineens in het Drunense doel. Jordan leek de bal nog te redden, echter de scheidsrechter had de bal al over de doellijn zien verdwijnen, 3-0.

Al met al een zeer vervelende nederlaag voor de DVC-ers. Door de nederlaag is de achterstand op de nummer drie van onderen opgelopen tot maar liefst 12 punten.

Opstelling: Jordan Levi, Yori van Delft (Koert Hordijk 76ste), Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Damian van Bijnen, Yannick van Zutphen, Shakeb Ahon Zada, Cristiaan van der Velden, Jorg van Oijen, Ronald van Driel (Roy Lamers 79ste), Guus Berens (Maarten van Wijlen 45ste)\
Scoreverloop: 1 – 0 62ste minuut
2 – 0 66ste minuut
3 – 0 89ste minuut