RKTVV 1 – RKDVC 1 1 – 0 (1 – 0)

Gelijkmaker hing in de lucht, maar viel helaas niet.

Vandaag speelde RKDVC uit in Tilburg tegen koploper RKTVV. Thuis werd op 18 oktober vorig jaar met 0-3 verloren. Hoewel RKTVV de laatste wedstrijden punten had gemorst, was het wel een sterktegenstander op deze zonovergoten “lentegevoelgevende” zondag. Vandaag werd er in een andereopstelling gespeeld als andere weken.

Kees van der AA weer terug van weggeweest op rechtsback, Guus op de linksbackpositie, Remco op het middenveld en Yannick op de centrum spitspositie. RKDVC trapte af als gast. Al snel was duidelijk dat RKDVC RKTVV het spel liet maken. Met kort dekken en snel de bal blokkeren werd RKTVV niet gevaarlijk. In de 8e minuut liet RKTVV met een aanval over links zien dat ze snel en behendig waren. Het schot uit deze aanval kon Jordan keren door deze naast het doel te werken. Kort daarna kreeg de scheidsrechter een harde bal vol op zijn hoofd van Nick en was daarmee even ‘dizzy’.

Na een aantal minuten krabbelde de scheidsrechter weer op en kon de wedstrijd zonder problemen verder uitfluiten. RKDVC bleef geconcentreerd spelen en gaf geen mogelijkheid af aan RKTVV. In de 12e minuut kreeg RKDVC na duwen een vrije trap op 21 meter van het doel. Damian werkte deze bal helaas ruim een half meter over het doel. In de 17e minuut verdedigde

Guus te enthousiast en liep daarmee tegen een gele kaart aan. RKDVC kon met countervoetbal af en toe in de buurt van het doel van de tegenstander komen maar werd niet echt gevaarlijk. RKTVV gaf door fel voetbal RKDVC weinig ruimte en kon daarmee bij balverlies de bal weer snel veroveren. In de 24e minuut was RKTVV heel dicht bij een doelpunt. Een aanval over links kon worden gepareerd ten koste van een hoekschop. Er ontstond een hachelijke situatie voor het doel van Jordan.

Een schot uit de 2e lijn kon Jordan keren door de bal net over de achterlijn te duwen. Het was in deze fase van de wedstrijd dat RKTVV de druk opvoerde. RKDVC bleef echter fier overeind. Door slim te spelen werd het spel af toe effectief ontregeld. RKDVC kon vanuit een counter af en toe richting het doel van de tegenstander gaan. De passes waren echter niet zuiver genoeg om echt gevaarlijk te worden.

In de 35e minuut kon RKDVC een vrije trap nemen vanaf 33 meter. Het leverde helaas niets op. Wat minuten later kreeg RKDVC de beste kans tot dat moment. Uit een vrije trap vanaf 25 meter van Osman kwam de bal te ver van de keeper voor. Door verdedigend werk kon de bal weggewerkt worden als hoekschop.

Een paar minuten later stond de keeper van RKTVV weer op de goede plaats. Er werd hard gewerkt door RKDVC en een ruststand van 0-0 zou mooi zijn. Het was echt balen dat vlak voor rust RKTVV toch met 1-0 voor kwam. Uit een voorzet van rechts kon een aanvaller van RKTVV net eerder bij de bal komen dan Jordan en schoot deze over hem heen in het doel. Kort daarna was er weer een gevaarlijk moment, maar de verdediging van RKDVC hield stand en de ruststand bleef 1-0.

Na aftrap voor de 2e helft kregen we een vergelijkbaar spelbeeld als in de eerste helft. RKTVV mocht het spel maken en RKDVC loerde op een snelle tegenaanval. De druk was in deze eerste 10e minuten groot. Kees moest alle zeilen bijzetten om de snelle linkeraanvaller onschadelijk te maken. In de 58e minuut kon RKDVC er aan de rechterkant goed uitkomen. Jan liet zich niet van de bal drukken door een verdediger van RKTVV. Hij bracht Maarten in stelling die de bal te scherp voorgaf.

De keeper kon de bal makkelijk pakken. In de 60e minuut was het Kees die een schot van RKTVV vanaf de hoogte van de penaltystip goed kon keren door op tijd zijn voet er voor te zetten. Naarmate de 2e helft vorderde kreeg RKDVC wat beter grip op de wedstrijd. In de 68e minuut kon RKDVC uit een vrije trap van Christiaan op de linkerkant erg gevaarlijk worden. Het schot van Damian belandde uiteindelijk op de verkeerde kant van de paal en ging weer naast.

Het aantal aanvallende momenten van RKDVC werden steeds groter. Vanaf de 75e minuut waren we zelfs de betere partij geworden. Het was alsof we een bepaalde schroom van ons hadden afgegooid. Met lange ballen naar voren ontstonden diverse gevaarlijke momenten voor het doel van de tegenstander.

De keeper stond steeds op de goede plek in het doel. In de 83e minuut kon de verdediging van RKTVV via drie hoekschoppen achterelkaar een doelpunt voorkomen. Een 1-1 “hing” in de lucht. RKDVC voelde dat ook en kon de druk op RKTVV verder opvoeren. In de 87e minuut waren we dichtbij, maar het lukte niet. De spanning voor RKDVC (en zijn toeschouwers) bleef erin zitten tot het laatste moment.

Het was erg jammer dat het niet 1-1 werd. Gevoelsmatig was het enigszins een teleurstelling. Het harde werken werd niet beloond, het geluk zat vandaag niet mee. Het geeft wel perspectief voor de komende wedstrijden. Met dit spel moeten we zeker nog punten kunnen pakken! Opstelling Jordan Levy, Kees van der Aa, Nick van de Laar, Damian van Bijnen, Guus Berens, Christiaan van der Velden, Remco van Hoesel, Maarten van Wijlen (84e minuut, Marc Duppen), Yannick van Zuthpen, Jan Bullens en Osman Aslan. Score verloop 1-0 RKTVV – 43e minuut Toeschouwers: ca 75-100