[Blog] De Afvalrace: Joyce is zeer tevreden over Sportcentrum BodyShape

Foto: BodyShape

Blog 23 Joyce: Deze week gaat mijn blog over hoe mijn trainingen verliepen aan het begin van de Afvalrace en hoe het er nu voor staat.

Ik weet nog wel dat de allereerste keer dat ik weer moest gaan sporten bij sportcentrum Bodyshape Nieuwkuijk het berg zwaar was. Het lag niet aan het trainingsschema wat ik kreeg van mijn personal trainer Erik, maar aan mezelf! Ik had totaal geen conditie. Doordat Erik mijn trainingen erg afwisselde had ik geen vermoeid gevoel. Spierpijn hoort erbij vind ik, maar dat is alleen maar goed. Luuk en Mariette geven ook pittige trainingen maar dat hoort erbij.

Naarmate dat je meer gaat sporten, vind ik wel, dat je jezelf uit moet gaan dagen. Dat wil zeggen, dat je je grenzen moet verleggen en je steeds een beetje meer moet gaan vragen van je lichaam. Een voorbeeld hiervan is dat ik met de crosstrainer op level 6 ben begonnen en nu op level 12 zit.

Als ik krachttraining moet gaan doen dan merk ik nog wel aan mezelf dat ik niet de persoon ben om dit alleen te trainen. Ik ben geen opgever maar heb wel iemand nodig die naast me staat en me stimuleert. Ik wil dit na de Afvalrace ook wel echt door gaan zetten, maar dan wel onder begeleiding, anders weet ik gewoon van mezelf dat ik dit verslons.

Het fijne vind ik van sportcentrum Bodyshape dat ze veel afwisseling bieden qua training. Zowel binnen als buiten (mits het weer het toelaat).

Ik voel me veel energieker en kan niet meer zonder het sporten. Natuurlijk af en toe moet je jezelf even oppeppen en er weer voor gaan, maar het geeft zo’n fijn gevoel! Je herstelt ook veel sneller als je je even beroerd of ziek voelt.

Het eten gaat ook nog steeds goed, alleen wil ik toch nog even wat kwijt. Ik was laatst op een heel groot paardenevenement en had braaf mijn eigen boterhammetjes en drinken bij. Nu dacht ik ’s avonds zal er best iets gezonds te eten zijn maar wat viel dat tegen! Helemaal niks te krijgen! Nog geen viskraam! Ja, je kon een bakje fruit halen, maar dat vind ik geen avondeten! Iedereen ging dus aan de friet met frikandellen, ik heb er alleen maar aan geroken. Ik miste o.a mijn kwark, maar wat had ik een honger, toen ik ’s nachts thuis kwam! Ik pakte thuis, omdat ik zo’n honger had, 2 boterhammen maar ik merkte al gauw dat ik me
super schuldig voelde naar mezelf en het voelde ook echt dat ik gezondigd had…. Ben er echt het hele weekend een beetje van overstuur geweest. Jammer dat ze weinig rekening houden op zulke evenementen met gezond eten….

Waar ik ondertussen wel heel veel respect voor heb gekregen zijn de topsporters en krachtsporters die heel bewust omgaan met hun lichaam, qua eten en trainen. De meeste mensen hebben er geen erg in, hoe bewust deze mensen met hun eten
bezig zijn, en hun lichaam, alle respect hiervoor.

Op naar de grand finale op 1 april!!! (bestel hier je gratis entreebewijzen!)

Succes iedereen nog van de Afvalrace met de laatste loodjes!

Tot volgende week,

Groetjes Joyce.

Sponsors-overzicht-Heusden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen