Tentoonstelling Steenhouwen Gehakt, gepolijst, gezaagd, gebikt

Foto: De Aleph

De komende weken is in de Aleph het werk te bewonderen van de groepen steenbeeldhouwen  die op  de woensdagen les krijgen van Gerard van Rooij. De cursisten die voor deze techniek kiezen hebben een bijzondere betrokkenheid met het werken met steen.  Het materiaal vraagt van de cursisten natuurlijk ook om een stevige instelling; ‘je moet tegen een stootje kunnen’, natuurlijk.

De getoonde beelden

De beelden die te zien zijn op deze tentoonstelling hebben een behoorlijke variëteit. Zowel in materiaal, verfijning als het beeldhouwwerk zelf. Je kunt de energie en de toewijding zien, zelfs voelen aan de getoonde beelden. Anders dan het platte vlak, waaraan je dat er niet altijd af kunt lezen, zie je bij deze beelden dat er noeste arbeid aan vooraf is gegaan. Dat er gepolijst, gezaagd, gehakt, gebikt, gewreven, geschuurd en wat al niet is gebeurd om tot deze eindresultaten te komen. Een resultaat dan te zien én te voelen is.

Steenbeeldhouwen; ‘n bijzonder aanbod

Steenbeeldhouwen maakt al jarenlang een onderdeel uit van de activiteiten die je bij de Aleph kunt volgen. Dit aanbod, doet mensen van heinde en ver komen naar deze cursus. Steenbeeldhouwen is ook steevast een onderdeel van de Zomerwerkweken van de Aleph, waarbij de cursisten er voor kiezen om buiten aan de slag te gaan met hun beelden.

Gerard van Rooij

Gerard van Rooij is een ervaren beeldhouwer en geeft inmiddels ruim tien jaar met veel plezier les bij de Aleph. Hier begeleidt hij elke woensdag enthousiaste groepen cursisten. Een cursist beschrijft het als volgt: “Steenbeeldhouwen is een continue proces, je kan blijven werken aan je beeld. Het is nooit helemaal af.”

Waar en tot wanneer

De tentoonstelling is op werkdagen te zien in de Aleph, Grotestraat 65 van 31 maart tot 22 april. Meer weten: bezoek de site www.de-aleph.nl , mail [email protected] of bel 0416 – 32 05 00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen