Koningsdag in Drunen wordt weer een groot Oranjefeest

Foto: Heusden.nieuws.nl | Alexander de Peffer

Koningsdag in Drunen staat al jaren bekend om haar Vrijmarkt, de vele kinderactiviteiten en het meezingfeest Drunen Zingt en Swingt. Ook dit jaar is er weer sprake van een grootse Oranjedag

In de aanloop naar Koningsdag worden de komende weken in samenwerking met MIKZ kinderdagopvang aan de kinderen op alle basisscholen van Drunen kleurplaten uitgedeeld. Kleurplaten gemaakt door twee Drunense tekenaars. Peter van de Wiel en Jacco de Hart kregen na vorig jaar te zijn verkozen ook dit jaar het verzoek een tekening te maken welke ingekleurd kan worden. Twee geweldige kleurplaten waren het resultaat. De tekeningen kunnen op Koningsdag om 11.30 uur bij de Zandley ingeleverd worden. Natuurlijk ontvangen alle kinderen iets lekkers !

Lawaaioptocht vanaf het Raadhuisplein
Koningsdag 2016 start al jaren met een officiële rondgang door alle wijken van Drunen. Tot dit jaar. Want het organiserend comité heeft besloten het eens over een andere boeg te gooien. Een lawaaierige boeg wel te verstaan. Uitslapend Drunen wordt wakker getrommeld, getoeterd, gegild en zo meer. Maar wel op een Oranje waardige wijze. Alle kinderen (en hun ouders) worden uitgenodigd om rond 10.45 uur op het Raadhuisplein te verzamelen om van daar uit een mooie ronde door Drunen te fietsen, steppen of wandelen met hun versierde fiets, step, skelter of bolderwagen. Ze worden begeleid door ondermeer De Knollekus.

Ben je meer commercieel aangelegd dan bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid om je zolder (of die van je opa) leeg te verkopen of de VRIJMARKT. Wil je een mooi plaatsje? Ben dan wel op tijd! In Drunen geen kramen, maar gewoon een kleedje op de grond. Deelname is GRATIS!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen