Fiets de Kunstroute met Pinksteren

Foto: Route van de Kunst

Voor het negende jaar stelt een groot aantal kunstenaars in Drunen, Haarsteeg, Nieuwkuijk en Vlijmen hun ateliers tijdens de Pinksterdagen (15 en 16  mei) open voor publiek, dat tussen 11.00 en 17.00 van harte welkom is. De exposities zullen zowel binnen als buiten plaatsvinden, afhankelijk van de locatie, het soort werk en het weer natuurlijk!  Een ideale gelegenheid om op een ontspannen en laagdrempelige manier een ‘kijkje in de keuken’ te nemen en om te genieten van het enorm gevarieerde aanbod van kunstwerken in allerlei stijlen en materialen. Nadere informatie over de route en de exposanten zijn te vinden op de geheel vernieuwde site www.routevandekunst.nl en in de brochures die minstens twee weken voor Pinksteren in gemeentehuizen, bibliotheken, VVV’s en andere openbaar toegankelijke plaatsen in en rond de gemeente Heusden te vinden zijn.

Wat deze route uniek maakt zijn de gesprekken met kunstenaars en publiek die deze formule oplevert. De bezoeker wordt betrokken in de zoektocht van de kunstenaar naar  manieren om in beelden uit te drukken wat niet meer in woorden te zeggen is. Nieuw dit jaar zijn de exposanten WijZijnStijl, Ria Daems, Hanneke Lathouwers en Janine van Wely.

Janine van Wely is een veelzijdig en inspirerend kunstenaar, ze vindt haar inspiratie in mensen, vormen en materialen. Een bezoek aan haar atelier inspireert om zelf aan de gang te gaan: het plezier van de maakster spat van de plastieken en schilderijen af.

Ria Daems zet in haar atelier haar eigen, traditioneel vervaardigde etsen tegenover de digitale etsen van Ad van Bokhoven terwijl in de daarnaast gelegen tuin spannende abstracte beeldhouw-werken en sierlijke figuratieve bronzen van deze veelzijdige kunstenares te zien zijn.

Hanneke Lathouwers exposeert bijzondere digitaal bewerkte fotografische portretten en andere beelden.

Nel Rens en Betsie Boeijen sluiten de opsomming met hun originele dubbel duurzame bloemstukken. De basis van hun creaties is van natuurlijke, soms herbruikte materialen. Door eenvoudige toevoegingen van verse bloemen en blad kan de eigenaar er elk seizoen op opvallende en eenvoudige wijze nieuwe vormen en kleuren aan toevoegen.

Wat spreekt jou aan en waarom? Ga erover in gesprek met de maker van het kunstwerk en anderen, ga zien wat de relatie is tussen de omgeving van de kunstenaar en zijn werk op 15 en 16 mei!

Reacties