Rookmelderactie gemeente Heusden succesvol

Foto: Gemeente Heusden

Meer dan 1.000 huishoudens met zelfstandig wonende 65-plussers hebben zich de afgelopen dagen aangemeld voor de rookmelderactie van de gemeente Heusden. Komende maandagavond 9 mei kunnen zij tijdens een informatiemarkt in de drie brandweerkazernes hun bestelde rookmelder afhalen.

 In ons land willen we dat ouderen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Een prima ontwikkeling, maar we moeten ons daarbij realiseren dat met toenemende ouderdom ook grotere risico’s op woningbrand ontstaan. Door 65-plussers de mogelijkheid te bieden om tegen een sterk gereduceerde prijs van 5 euro een rookmelder aan te schaffen, willen de gemeente Heusden en de brandweer het risico op dergelijk woningbranden indammen.

 Informatiemarkt

Op de informatiemarkt zijn medewerkers en vrijwilligers van de brandweer aanwezig om mensen tips te geven over brandpreventie en uitleg over waar en hoe je een rookmelder moet ophangen. Ook zijn er medewerkers van Bijeen Heusden aanwezig om mensen te informeren over in Heusden beschikbare voorzieningen zoals de klussendienst en over zaken zoals mantelzorg en veiligheid in en om huis.

 De rookmelderactie is inmiddels gesloten. Mensen kunnen geen rookmelder meer bestellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen