DMP Heusden bestaat 30 jaar

Op 9 juli 2016 vierden de leden van DMP Heusden het 30-jarig jubileum. Het is ooit begonnen in 1958. Henk van der Heijden uit Haarsteeg ging de politiek in met zijn Partij van der Heijden met als doel de Haarsteegse politieke belangen te behartigen en om een tegenwicht te bieden tegen de Vlijmense dominantie in de toenmalige gemeente Vlijmen-Haarsteeg-Nieuwkuijk. In 1986 werd de naam veranderd in Democratische Midden Partij. In 2010 werd dat DMP Heusden en werd de partij een echte afspiegeling van de Heusdense gemeenschap.

Politieke vriendenclub
Naast een politieke partij is DMP Heusden ook een politieke vriendenclub. Dat werd op 9 juli nog maar eens benadrukt door de aanwezigheid van bijna alle leden en hun partners op de jaarlijkse DMP dag. In verband met het 30-jarig jubileum was er een extra mooi programma samengesteld. In de ochtend stond het vertrek met de ‘partybus’ gepland richting de Biesbosch. Hier was het genieten van een goed verzorgde lunch op het Biesbosch-eiland. Daarna gelegenheid om het vernieuwde museum te bezichtigen, alvorens met de boot door de Biesbosch te varen. Vervolgens met de bus terug naar Giersbergen om de dag af te sluiten met een BBQ. Met een glas bubbels in de hand werd stilgestaan bij de geschiedenis van de partij en de leden van het eerste uur, namelijk Mart van Bladel, Dien van Os, Toon van Falier en Kees de Hart. Ook was er ruimte voor vooruit kijken met als basis dat DMP er als partij vitaal en goed voor staat. Er werd vastgesteld dat er meer dan voldoende enthousiasme aanwezig is om dit verder uit te bouwen.

Samen doen, samen sterk!
Na de herindeling van 1997 moest en wilde DMP gaan verjongen en verbreden. Het imago van een Haarsteegse partij te zijn werd definitief afgeschud. Door een pragmatische opstelling, niet dogmatische houding en uitstraling van ‘recht door zee’ en van lokale gerichtheid werd DMP een brede Heusdense partij. Een partij voor alle mensen in alle kernen van de gemeente. Het gaat om dingen voor elkaar krijgen. Resultaten halen door het samen te doen. DMP is niet gebonden aan een kleur of aan een ideologie en kan daarom gaan voor pragmatische oplossingen. Speerpunt in de dagelijkse politieke praktijk is duurzaam financieel beleid nu én op de lange termijn. Het gaat om de lokale belangen van de mensen, de inwoner van Heusden. Hun woonstek, hun eigen dorp, hun belang. Zij moeten zich bij ons thuis voelen.

JongDMP; initiatief om jongeren te betrekken bij de politiek
DMP heeft bijna 50 leden. Naast gewaardeerde ouderen zijn er ook de vele jongeren binnen DMP. Met vijf raadsleden is DMP momenteel de tweede partij in Heusden en het doel is te blijven investeren in een brede achterban. Juist om zo goed als mogelijk een afspiegeling te zijn van de Heusdense gemeenschap is recent het initiatief opgepakt om te starten met een JongDMP afdeling en geeft hiermee een podium voor jongeren tussen de 15 en 27 jaar. Vertegenwoordiging in alle leeftijden is belangrijk en jongeren zijn vaak onvoldoende vertegenwoordigd in de samenleving en dat vindt DMP onterecht. Bij JongDMP kunnen zij hun stem laten horen, meedenken, beslissen, ontwikkelen en zich vormen. Hiermee wordt de basis gelegd voor de toekomst. Op naar de volgende 30 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen