Voetbalclubs kijken reikhalzend uit naar de nieuwe competitie

Foto: Heusden Nieuws

Er is getraind, oefenwedstrijden zijn er gespeeld, voor de beker is er al een programma afgewerkt. En komende zondag gaat het voor de zeven voetbalverenigingen in de gemeente Heusden de competitie beginnen. De verwachtingen voor het komende seizoen op een rijtje.

Toen Norbert Rebsch twee jaar geleden trainer werd van derdeklasser Haarsteeg wilde hij gaan bouwen aan een team dat in het derde seizoen een prijs zou moeten gaan pakken. Kortom, deze voetbaljaargang moet er worden geoogst. Of dat gaat gebeuren, Rebsch houdt een paar slagen om de arm. “We zijn in een heel zware klasse ingedeeld, we zijn ook een paar goede en ervaren spelers kwijtgeraakt. Daar staat tegenover dat Sven Jansen, waar we veel van verwachten, en Robin van den Drift bij ons komen spelen. Ik hoop dat we het Leichester City worden in deze de klasse.”

RKDVC degradeerde naar de derde klasse. Voor trainer John Meijs, die twee jaar geleden de Drunenaren naar de tweede klasse loodste, de taak om de ploeg weer zelfvertrouwen te geven. “Het gaat erom dat de spirit weer terugkeert zoals we die in het seizoen 2015/2016 kenden. Dat voetballers bij RKDVC weer graag voor het eerste willen uitkomen.”

Vlijmense Boys kende een mooi eerste seizoen in de derde klasse: de ploeg werd vierde. Spannend was het nog in de transferperiode. De talentvolle aanvaller Johnny de Nies leek naar TGG te verkassen, maar besloot toch bij de Boys te blijven. “Het voelt bijna als familie, zo goed heb ik er naar mijn zin”, zegt de Bosschenaar.

Vierdeklasser HHC’09 kende een buitengewoon  wisselvallig seizoen. Een topprestatie op ene zondag werd zeven dagen later gevolgd door een fikse uitglijder. “Die pieken en dalen moeten er uit”, vindt trainer Eugène van der Heijden. “We streven naar meer balans.” De start zou wel eens heel stroef kunnen zijn. “De oefencampagne was niet goed. Blessures, vakanties: ik heb niet één keer met de elf kunnen spelen die ik voor ogen had.”

Nieuwkuijk is na een uitstapje van twee seizoenen weer terug in de vierde klasse. Met een nieuwe trainer: Patrick Berkelmans. Hij heeft al verschillende successen achter zijn naam staan. Zo werd de Waalwijker afgelopen seizoen kampioen met Baardwijk. Aan grote successen wil hij nog niet denken. “Na dat slechte seizoen moeten we eerst de basis weer eens op orde zien te krijgen. Als dan ook de resultaten komen, dan kunnen we denken aan een prijsje. In ieder geval is de start lekker. Ik heb een gretige en leergierige groep.”

SC Elshout eindigde vorig seizoen als vijfde. “Wat ons betreft, halen we een keer de nacompetitie”, zegt elftalleider Ronald van Noije. In ieder geval was het voortraject meer dan bemoedigend. “We hebben sinds lange tijd de beker overleefd. Daarbij schakelden we twee derdeklassers uit. Dat zegt wel wat.”

In de vijfde klasse reist FC Drunen komend seizoen richting Tilburg. “Een andere competitie, die tegenstanders ken ik niet zo goed”, zegt trainer Suat Tasci. “Daarom weet ik niet wat we kunnen verwachten. Ik  hoop dat we weinig blessures en schorsingen krijgen, want we hebben maar een smalle selectie. Als dat zo is, is de middenmoot haalbaar.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen