HHC’09 zal zijn rug moeten rechten om uit de ellende te komen

Foto: Heusden Nieuws

Komend weekend kennen de amateurclubs in de gemeente Heusden nog competitieverplichtingen; volgende week zondag staat het bekertoernooi op de rol.

Vierdeklasser HHC’09 ontmoet thuis SV Reeshof. “Ik ben benieuwd hoe we stevige nederlaag van afgelopen zondag tegen Blauw Wit’81 hebben verwerkt. We zullen onze rug moeten rechten, anders blijven we in de onderste regionen hangen”, aldus trainer Eugène van der Heijden.

SC Elshout draait heel lekker mee in de vierde klasse D. Bij Raamsdonk, dat nog niet heeft gewonnen, liggen weer kansen, beseft leider Ronald van Noije. “Maar we moeten er niet te licht over denken. Als we ons eigen spel spelen, maken we het iedere tegenstander lastig.”

Haarsteeg gaat naar Den Bosch om RKJVV te bestrijden. “Mijns inziens staat die ploeg gezien hun individuele kwaliteiten te laag op de ranglijst”, vindt trainer Norbert Rebsch. “We hopen de lijn van vorige week voort te zetten, dik gewonnen bij Real Lunet. De jongens zijn in ieder geval vlijmscherp.”

RKDVC heeft zijn ritme gevonden, zo lijkt het. Want de afgelopen twee competitiewedstrijden werden gewonnen. Komende zondag gaan de Drunenaren op bezoek bij Nevelo. Weer een zege ligt in het verschiet, want de Oisterwijkers hebben alle zes competitiewedstrijden verloren. “Nevelo is dus een kat in het nauw”, weet trainer John Meijs. “Die kan rare sprongen maken. Om een teleurstelling te voorkomen, moeten we die tegenstander niet onderschatten.”

Vlijmense Boys, dat de weg een beetje kwijt is geraakt, ontmoet op eigen sportpark  SVSSS. “Alweer een lastige wedstrijd”, weet trainer Jean Falkenburg, “want het is een van de kampioenskandidaten. Maar op eigen veld kan het hier behoorlijk spoken. Daar hopen we maar op.”

Zondag staat FC Engelen tegen Nieuwkuijk op het programma. Twee ploegen die het heel goed doen: Nieuwkuijk heeft pas twee punten gemorst, de opponent verloor zondag voor de eerste keer, bij DVVC. “Dit wordt een testcase bij een van de favorieten voor de titel”, weet trainer Patrick Berkelmans. “Zondag zal blijken hoe we er echt voor staan.”

Vijfdeklasser FC Drunen speelt op eigen sportpark tegen Barca. “We proberen de drie punten op te rapen”, zegt trainer Suat Tasci. “Barca heeft betere individuele spelers, wij zijn meer een team. Ik ben benieuwd wat de doorslag zal geven.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen