De Graafschap een gevaarlijke tegenstander voor RKC

Foto: RKC Waalwijk

Na de remise in Volendam wacht RKC Waalwijk een drukke week. Met drie wedstrijden in zeven dagen heeft de equipe van coach Peter van den Berg een aardig gevuld programma. De eerste van de drie krachtmetingen is er één met De Graafschap, dat vijftiende staat. RKC is bij aanvang van de vijftiende speelronde de nummer negen van de Jupiler League.

De verrassende 5-3-2 opstelling aan De Dijk bezorgde  RKC een punt, maar de uitvoering was nog voer voor discussie. Het was vooral aan een sterk keepende Etienne Vaessen te danken dat de Geelblauwen de gelijke stand op het scorebord hield. Volgens Van den Berg een uitstekend resultaat, omdat het niet veel teams gegeven is dat zij Volendam verlaten zonder nederlaag. Bovendien was het een aardig teken van herstel na de misstap in eigen huis tegen FC Den Bosch vlak voor de interlandbreak. Tegen de buurman wisten de Waalwijkers geen vuist te maken en leden zij een pijnlijke thuisnederlaag. Gelukkig is er nu weer een kans om de volle buit te pakken in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Die ploeg heeft iets recht te zetten na een vrij matige competitiestart. De verwachtingen waren voorafgaand aan dit seizoen hooggespannen, maar met slechts vier zeges in veertien duels kan worden geconcludeerd dat de fans van de club uit de Achterhoek nog weinig reden tot juichen hebben gehad. Afgelopen maandag was misschien wel typerend voor de verloop van het seizoen tot nu toe. Op bezoek bij Jong PSV was De Graafschap zeker niet minder dan haar opponent en kreeg het zelfs de beste kansen op de zege. Echter werd de trekker niet overgehaald en dit kwam de bewoners van De Vijverberg duur te staan: twee minuten voor tijd kopte Pablo Rosario namens de thuisploeg de bal in het doel en bezorgde hij De Superboeren hun vijfde nederlaag in zeven uitwedstrijden.

Met VVV-Venlo, MVV Maastricht en Almere City FC treft RKC de komende weken liefst drie ploegen uit de top vijf van de Jupiler League. Daar komt nog bij dat de twee andere nog te spelen duels vóór de winterstop tegen degradanten uit de Eredivisie zijn (te weten De Graafschap en SC Cambuur), met andere woorden een loodzwaar programma voor de Geelblauwen. Eerst worden dus de degens gekruist met De Superboeren, die nog wachten op hun eerste uitoverwinning. Dat de bezoekers niet in hun beste vorm zijn moge duidelijk zijn, maar het blijft een gevaarlijke tegenstander die zeker niet onderschat mag worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen