Opnieuw zware klus RKC Waalwijk

Foto: RKC Waalwijk

Nog maar enkele dagen is het geleden dat  RKC Waalwijk een pijnlijke nederlaag leed tegen VVV-Venlo. De teleurstelling was groot, gelukkig krijgt de brigade van Peter van den Berg snel de kans om deze kater van zich af te spoelen. Met een thuiswedstrijd tegen nummer twee MVV Maastricht wacht er echter geen eenvoudige opgave.

De verliespartij in Venlo was er een met ruime cijfers. De Geelblauwen werden op elk vlak afgetroefd en kregen uiteindelijk vier tegentreffers om de oren. Iedereen was ervan overtuigd dat RKC zoveel beter kon dan het in Stadion De Koel op de mat had gelegd. Dat had de ploeg afgelopen vrijdag al bewezen, toen De Graafschap met 2-1 werd verslagen op Mandfield Road. Afgezien van de vroege tegentreffer (na zes minuten al) speelden de Waalwijkers een hele redelijke eerste helft. Dit resulteerde in twee prima goals, één van linksbuiten Pieter Langedijk en de andere van Moussa Sanoh, die de bal fraai in de bovenhoek schoot. In deel twee van het duel liep het wat stroever, maar de ploeg hield het achterin heel aardig dicht en wist de drie punten in Waalwijk te houden.

MVV is bezig aan een sterk seizoen tot dusver. Waar het de laatste jaren vaak kommer en kwel was in Maastricht, worden de supporters tot nu toe heel erg verwend. Van de zestien wedstrijden in deze jaargang werden er tien gewonnen en pas drie verloren. Het ijzersterke collectief is de kracht van de ploeg van coach Ron Elsen. Met Nick Kuipers, Pieter Nys en Ricardo Ippel staan er drie redelijk ervaren krachten op het veld die de balans bewaken. Voorin moeten Dion Gijzen en Arsenal-huurling Kelechi Nwakali de aanvoer naar spits Thomas Verheydt verzorgen. De aanvaller is zeer balvast en weet daarnaast ook makkelijk het net te vinden. Momenteel staat Verheydt op acht treffers en daarmee is hij één van de blikvangers bij De Sjengen.

Het duel met VVV was de eerste in een hele zware reeks die RKC nog heeft tot de winterstop. De Venlonaren zijn de huidige nummer één en met MVV treffen de Geelblauwen ook de runner-up in deze week. Volgend weekend wacht ook nog eens de nummer vier, Almere City FC, terwijl de laatste wedstrijd vóór de winterstop tegen SC Cambuur is, de ploeg in vorm. Peter van den Berg zal ervoor moeten zorgen dat zijn mannen in ieder geval beter voor de dag komen dan in Venlo, dan kunnen de Waalwijkers de volgende Limburgse opponent wél verslaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen